Vind mijn traject Vind mijn traject

Internationale routes  4

EuroVelo 19 - La Meuse à vélo
Om de citadelen te ontdekken

EuroVelo 19 Route - ‘La Meuse à vélo’, de eerste langeafstandsfietsroute van Wallonië, is goed voor 147 kilometers fietsplezier langs een van de allermooiste rivieren van Europa. Of je nu vertrekt aan de Franse grens bij Givet of aan de Nederlandse grens bij Maastricht, je zal altijd met volle teugen kunnen genieten van de bucolische landschappen. Deze route combineert een overweldigende natuur met het rijke industriële erfgoed van Wallonië.

Expert
Expert
Lengte (in km)
147 km
EuroVelo 3
La Véloroute des Pélerins

De fietsroute van de Pelgrim leid je van Aken naar de vurige stad Luik. Na het verlaten van Aken bereik je al snel ‘Trois Frontières’. Deze symbolische plek ligt tussen Duitsland, België en Nederland. Na ongeveer tien kilometer kom je aan de RAVeL Lijn 38. Op deze RAVeL ontdek je het Land van Herve, een kleurrijke en groene omgeving.

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
210 km
EuroVelo 5
Via Romea Francigena

Wie fietst langs de EuroVelo 5 route, zal heel wat ongekende schatten ontdekken, en dit zowel op het vlak van natuur, architectuur, cultuur als brouwerijerfgoed.

Na het verlaten van de Franse stad Lille (Rijsel), ook wel de ‘Hoofdstad van Vlaanderen’ genoemd, fiets je in een bucolische groene omgeving. Via het Kanaal van Roubaix kom je in België aan. Talrijke kleine sluizen en brugjes volgen elkaar op. De perfecte plek om met volle teugen van het kabbelende water te genieten. Je fietst langs het Spierekanaal en de Schelde eerst Wallonië en wat later Vlaanderen binnen.   

Expert
Expert
Lengte (in km)
305 km
Vennbahn
De Aachen (D) à Troisvierges (L)

Vennbahn_logo.gif

 

 De gekste grens van Europa!

De fietsroute van de Vennbahn neemt je mee op een tocht door prachtige heuvellandschappen. Toch is een groot deel van het parcours minder heuvelachtig dan je zou vermoeden (max. 2 %). Dit is een van de voordelen van de RAVeL van de oude spoorlijnen 48 en 47. Af en toe kom je een viaduct en een tunnel tegen.

Familial
Familie
Lengte (in km)
122 km
frisepicto