Vind mijn traject Vind mijn traject

Voorbereidingen en advies

De verschillende wegen die worden gebruikt

-

In Wallonië maken internationale, regionale en lokale routes, die door fietsers vaak gewoon "fietsroutes" worden genoemd, gebruik van verschillende soorten wegen. Deze wegen hebben allemaal hun specifieke toepassingen. Het is dus belangrijk dat gebruikers zich bewust zijn van de verschillen.

 

 

Bewegwijzering van de routes

RAVeL_panneau_sign_3.jpg

Het specifieke aan deze routes, die meer dan 2.000 km RAVeL en gedeelde routes beslaan, is dat ze een eigen naam en nummering hebben. Ze zijn samengesteld uit een aantal etappes die elkaar logisch opvolgen. Het is interessant, maar niet verplicht, om die te volgen. Elke etappe kan in één dag worden afgerond en verbindt steden met voldoende infrastructuur voor de fietser. Net als autoroutes zijn deze trajecten bewegwijzerd en gemarkeerd met specifieke borden.

 

Gedragscode voor de RAVeL

Respect voor de ander, respect voor de natuur en voor het erfgoed, maar vooral respect voor de regels... om zo optimaal te genieten van een rustige en gezellige RAVeL!

 

 

Gidsen en kaarten

De Waalse Overheiden verschillende toeristische organisaties publiceren brochures en kaarten met waardevolle informatie. Zo kan u uw fietstocht grondig voorbereiden en gemakkelijk uw weg vinden.

 

 

 

Label ‘Fiets Welkom’

Het label ‘Fiets Welkom’ is een initiatief dat tot doel heeft de kwaliteit van het onthaal rond de RAVeL of andere fietsroutes te verbeteren door diensten en uitrustingen aan te bieden die aangepast zijn aan de specifieke behoeften en verwachtingen van fietsers.

 

 

 

Ideeën voor een geslaagde vakantie 

Wat is er fantastischer dan een regio te ontdekken zonder u zorgen te hoeven maken over de praktische organisatie ? Gewoon rustig wandelen of fietsen en onderweg de schoonheid van de omgeving bewonderen? Zonder de stress om alles voor te bereiden: uw accommodatie is gereserveerd, uw bagage wordt vervoerd en u ontvangt een topogids. Laat u meedrijven en geniet met volle teugen !

 

 

 

Naar Wallonië komen en u verplaatsen in Wallonië

Naar Wallonië komen is heel gemakkelijk, hoe u zich ook verplaatst !

 

 

 

 

 

 

Zich informeren, bezoeken, overnachten en een fiets huren

Hier vindt u de toeristische diensten, bezienswaardigheden en interessante plekjes, logies en fietsverhuurbedrijven per route en etappe.  

 

 

 


frisepicto