Vind mijn traject Vind mijn traject

W5 D'une vallée à l'autre

Expert
Expert
Lengte (in km)
181,5 km

De Hoegaarden à Vresse-sur-Semois

Het eerste deel van je route loopt de RAVeL op Lijn 142. Je fietst door Haspengouw, een van de mooiste landbouwregio's van België. Deze vruchtbare streek is de graanschuur van België. Je vindt er afwisselend tarwe- en bietenvelden. Na een tussenstop in Jodoigne zal je genieten van het weids landschap met typische architectuur. Romeinse legioenen waren ooit in dit gebied gehuisvest, toen ze op hun veroveringstochten Gallië doorkruisten. Je bereikt de hoofdstad van Wallonië, Namen. De stad trekt jaar na jaar meer bezoekers. Terecht, het historisch centrum is mooi en de inwoners zijn gekend voor hun levenskunst. 

Tijdens het tweede deel van het parcours volg je de de RAVeL van de Maas. Je fietst langs de oevers van de Maas door een van de mooiste valleien van Europa. De Hoge Maas heeft voor jou heel wat bezienswaardigheden in petto, zoals de beroemde kliffen en tuinen van het kasteel van Freyr en de Citadel van Dinant. In Hermeton verlaat je de Maas om de oude spoorlijn n°56 te volgen richting Agimont en Givet (F).

Het derde deel van het parcours ten slotte volgt de Fietsroute Lesse en Semois, via Beauraing, Wellin, Daverdisse, Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois. Van de witte kalksteen van de Lesse tot de ruige landschappen van het Ardens massief, langs de meanders van de verwilderde Semoy, laat je meevoeren door historische plaatsen en inspirerende panorama's.

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : W5 D'une vallée à l'autre 5

De Hoegaarden à Namur (stap 1)
Sur le RAVeL de la Ligne 142

Je begint je fietstocht in Hoegaarden, een Vlaamse gemeente die gekend is voor zijn witbier. Hier start de RAVeL van de voormalige spoorlijn 142, die in eigen bedding loopt door Waals-Brabant en Haspengouw.

Familial
Familie
Lengte (in km)
40 km
De Namur à Dinant (stap 2)
Op de RAVeL van de Maas

Bij je vertrek uit Namen, word je ondergedompeld in de ontspannen sfeer van de RAVeL van de Maas. Je passeert het dorp Wépion, wereldberoemd voor zijn aardbeien. 

Familial
Familie
Lengte (in km)
28 km
De Dinant à Beauraing(stap 3)
Op de Maas RAVeL en lijn 156

Je verlaat Dinant via de RAVeL op de rechteroever van de Maas, die langs de beroemde Bayardrots loopt. In de bocht van een van de meanders van de Maas doemt het prestigieuze kasteel van Freyr voor je op. De prachtige tuinen zijn zeer de moeite waard. Ook het rotsgebied van Freyr is bekend. Het is een van de favoriete plekken voor bergbeklimmers in Wallonië.

Expert
Expert
Lengte (in km)
42.5 km
De Beauraing à Gedinne(stap 4)
In de voetsporen van Lijn 518 en Lesse vallei

Vanaf Beauraing, op het plateau van Calestienne, strekken zich langs uw route prachtige kalkstenen dorpjes uit.

In Neupont treed je binnen in de Ardennen door de stroom van de Lesse and het RAVeL 518 te volgen.

Expert
Expert
Lengte (in km)
52.5 km
De Gedinne à Vresse-sur-Semois(stap 5)
Op weg naar de Semois vallei

Van Gedinne, de fietsroute volgt de bergkammen alvorens steil af te dalen naar de Semoisvallei.

Expert
Expert
Lengte (in km)
17 km
frisepicto