Vind mijn traject Vind mijn traject

W2 La Véloroute de la Bière

Expert
Expert
Lengte (in km)
177 km

De Braine-l'Alleud/Waterloo à Aix-la-Chapelle/Aachen (D)

Wanneer je de buitenwijken van Brussel verlaat, verwacht je misschien dat deze fietstocht een troosteloze rit zal zijn die je van het westen naar het oosten van Wallonië brengt. Niets is minder waar! Deze route zit boordevol geschiedenis en architectuur. Je doorkruist tijdens het eerste traject de graanschuur van de regio. Je fietst langs kalme wegen voorbij Waterloo, Waver, Jodoigne, Hannut en Waremme om zo de flamboyante stad Luik te bereiken.

De tweede helft van het traject brengt je naar Aken (D). Je fietst dan op een van de oudste en meest mythische RAVeL’s, Lijn 38. Je zal hier de vele schatten van het Land van Herve ontdekken in een omgeving die bruist van het groen. Er zijn heel wat uitkijkpunten van waar je het landschap kan bewonderen. Langs het parcours zal je heel wat hop zien. Ontdek de video van Lijn RAVeL 38 en 39, de beste Europese groene weg in 2021 !

Wedden dat je na zoveel schoonheid zin krijgt in een lekker fris biertje?

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : W2 La Véloroute de la Bière 6

De Braine-l'Alleud/Waterloo à Wavre (stap 1)
Op de kleine wegen van de Brabantse Ardennen

Deze etappe start aan het treinstation van Braine-l'Alleud (Eigenbrakel). Het ligt vlakbij de trotse Leeuw van Waterloo. In Brabant kan je de typische sfeer opsnuiven. Je fietst langs mooie villa’s. De stad maakt al snel plaats voor een rustiger omgeving, zoals die van het Zoniënwoud,  het Domein van Solvay of het kasteelpark van Terhulpen.

Expert
Expert
Lengte (in km)
28 km
De Wavre à Jodoigne (stap 2)
Op de kleine wegen van Haspey

Waver is het vertrekpunt voor deze 2e etappe. De stad ligt in het hartje van Waals-Brabant, op slechts enkele kilometers van Brussel. Je vertrekt aan het sportcomplex. Al snel fiets je op stille wegen midden in de natuur. 

Expert
Expert
Lengte (in km)
26 km
De Jodoigne à Hannut (stap 3)
Op de kleine wegen van Hesbaye en de RAVeL-lijnen 142 en 147

Vanaf de start in Jodoigne volg je de RAVeL van Lijn 142 en 147 voor ongeveer 2/3 van de route. Je fietst door Haspengouw, gekend voor zijn alomtegenwoordige graangewassen, soms afgewisseld met kleine bosjes en rustige dorpjes. 

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
24 km
De Hannut à Liège (stap 4)
Op de kleine wegen van Hesbaye en RAVeL-lijn 210

Je vertrekt in Hannuit, een belangrijke plaats in het Hertogdom Brabant tijdens de Middeleeuwen. Je fietst in de richting van Luik door de bucolische landschappen van Haspengouw.

Expert
Expert
Lengte (in km)
44,5 km
De Liège à Herve (stap 5)
Op de RAVeL van de Ourthe en Lijn 38

Deze etappe start op de rechteroever in het Boveriepark met zijn prachtig kunstencentrum ‘Centre International d’Art et Culture’. Nadat je gedurende enkele kilometers op de RAVeL van de Ourthe gefietst hebt tot in Chênée, zal je de RAVeL Lijn 38 bereiken. Aan het einde van deze oude spoorlijn heb je een prachtig uitzicht op de imposante Onze-Lieve-Vrouw Basiliek van Chèvremont.

Familial
Familie
Lengte (in km)
24 km
De Herve à Aix-la-Chapelle/Aachen (D) (stap 6)
Op de RAVeL van Lijn 38 en 39

Lijn 38 is een oude spoorlijn én pionier in zijn soort. Lijn 38 heeft een symboolfunctie voor alle RAVeL’s. De lokale bevolking heeft jarenlang de overheid gesensibiliseerd om de infrastructuur van deze route te optimaliseren.

Familial
Familie
Lengte (in km)
31 km
frisepicto