Vind mijn traject Vind mijn traject

W7 Sur la route des Ardennes

Expert
Expert
Lengte (in km)
205 km

De Lanaye (Visé) à Bouillon

De regionale langeafstandsroute W7 doorkruist de provincies Luik en Luxemburg in noord-zuidelijke richting. Je fietst langs deze route door drie van de mooiste valleien van Wallonië.

Je begint jouw tocht op de RAVeL aan de oevers van de Maas tussen Visé, de ganzenstad van Luik, de vurige stede. Daarna volg je de meanders van de Ourthe. Je passeert in Durbuy, wereldberoemd als kleinste stad van de wereld. Ook La Roche-en-Ardenne is een niet te missen tussenstop. De steile valleien in de buurt van deze prachtige stad zijn heel interessant, zeker voor bloemenliefhebbers. Tenslotte doorkruis je de echte diepe Ardennen om zo in Bouillon en de vallei van de Semois aan te komen.

De Vallei van de Ourthe heeft heel wat te bieden. Denk maar aan de prachtige natuur met enkele geologische pareltjes en een rijk erfgoed. Je fietst langs overblijfselen van een oud kanaal en sluizen. Je passeert ook typische en vaak goed gerestaureerde huizen. Hoe verder naar het zuiden, hoe meer bossen je tegenkomt. Het is heerlijk wegdromen in enkele pittoreske dorpjes met boeiende legendes uit de oude doos. Jouw fietstocht eindigt in het land van Godfried van Bouillon, de 1e koning van Jeruzalem.

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : W7 Sur la route des Ardennes 5

De Lanaye (Visé) à Liège (stap 1)
Op de RAVeL van de Maas

Deze etappe die grotendeels in eigen bedding loopt, start aan het sluizencomplex van Lanaken. Dankzij deze nieuwe grote sluis kunnen schepen van 9.000 ton tussen België en Nederland varen.

Aan je rechterkant ligt het Plateau van Caestert, een heuvelrug van kalksteen aan de voet  van het natuurreservaat Sint-Pietersberg. Links ligt het natuurgebied Les Frayères, de perfecte plek om even tot rust te komen. In mei 1940 kwamen Duitse troepen België binnen via deze regio, en het stigma van deze invasie is nog steeds zeer aanwezig in de forten van Eben-Emael en Aubin-Neufchâteau. 

Familial
Familie
Lengte (in km)
24 km
De Liège à Durbuy (stap 2)
Over de RAVeL en de fietsroutes van de Ourthe

Bij het vertrek uit Luik, de vurige stede, fiets je al snel langs de Ourthe door een bucolisch landschap. De RAVeL leidt je naar Comblain-la-Tour, een stad met een grote jazztraditie.

Expert
Expert
Lengte (in km)
64 km
De Durbuy à La-Roche-en-Ardenne (stap 3)
De parel van de Ardennen

Je verlaat Durbuy, de kleinste stad van de wereld. Het historisch centrum van Durbuy is bijzonder goed bewaard gebleven. Veel huizen zijn gebouwd met kalksteen uit de steengroeven van de regio. Je fietst door de weelderige landschappen van de Ourthe. Deze rustig kabbelende en visrijke rivier bewaart heel wat boeiende verhalen en legenden.   

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
33 km
De La-Roche-en-Ardenne à Libramont (stap 4)
Op de kleine wegen van de Ardennen

Nog een laatste blik op het mysterieuze La-Roche-en-Ardenne en je bent weer op weg door diepe valleien en beboste heuvels richting Erneuville en zijn uitgestrekte grasplateaus.U neemt een aangename, zacht glooiende weg op het betoverende parcours van de Ry de Bronze.

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
48 km
De Libramont à Bouillon (stap 5)
Op de kleine wegen van de Ardennen

Deze laatste etappe brengt je naar het hart van de Ardennen. Je verlaat Libramont, een kleine provinciestad waar het goed toeven is. Je fietst langs oude dorpjes, bezaaid met boerderijen in zand- en leisteen. Je snuift de heerlijke geuren van de echte Ardennen op. Wie weet kan je hier wel genieten van een wildfestijn?

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
37 km
frisepicto