Vind mijn traject Vind mijn traject

W6 Au fil de l'eau

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
163 km

De Chaudfontaine à Erquelinnes

Van bij de start aan de bronnen en thermale baden van Chaudfontaine, word je ondergedompeld in de sfeer van drie belangrijke rivieren van Wallonië: de Vesder, de Maas en de Samber. Het is een veilig parcours over RAVeL-wegen. Je zal dus volop kunnen genieten van de natuur en het rijke post-industriële erfgoed in deze drie valleien. En natuurlijk kan je ook de Waalse culturele diversiteit opsnuiven in steden zoals Luik, Namen en Charleroi.

Eens je de Hoge Samber bereikt, worden de landschappen bucolisch, de ideale plek om de authentieke fauna en ingenieuze sluizen te bewonderen. Je zal fietsen op de tonen van het water, vergezeld door talrijke pleziervaartbootjes. 

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : W6 Au fil de l'eau 5

De Chaudfontaine à Huy (stap 1)
Op de RAVeL en de Maas fietsroutes

Je fietstocht start op de Esplanade van Chaudfontaine, vlakbij de bronnen en het educatieve park. Je volgt de valleien van de Vesder en de Ourthe om zo in de vurige stede Luik aan te komen.  

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
43 km
De Huy à Namur (stap 2)
Op de RAVeL van de Maas

Niet ver van de oude vestingstad Hoei, langs de RAVeL aan de rechteroever van de Maas, ligt Andenne, de stad van de beren. Deze streek was vroeger zeer welvarend, dankzij natuurlijke elementen als steen, water en hout. Nog verder passeer je de prachtig gerestaureerde Molens van Beez,een indrukwekkend gebouwencomplex om zo in Namen, de hoofdstad van Wallonië, aan te komen.

Familial
Familie
Lengte (in km)
32,5 km
De Namur à Charleroi (stap 3)
Op de RAVeL van Samber

Van zodra je vertrokken bent in Namen, fiets je door een gevarieerd landschap. Tijdens jouw tocht langs de Samber loopt de RAVeL de hele tijd in eigen bedding. Je meandert met de stroom mee en je passeert een aantal schilderachtige sluizen en bruggetjes.

Familial
Familie
Lengte (in km)
47,5 km
De Charleroi à Thuin (stap 4)
Op de RAVeL van Samber

Bij het vertrek uit Charleroi maken de grote industrieterreinen aan de oevers van de Samber al snel plaats voor bucolische landschappen. De Samber wordt iets wilder, de fauna en flora worden diverser. Tijdens jouw fietstocht passeer je een aantal schilderachtige sluizen, juist groot genoeg voor de oude platte boten, die op de verschillende scheepswerven in de buurt werden gebouwd.

Familial
Familie
Lengte (in km)
21 km
De Thuin à Erquelinnes (stap 5)
Op de RAVeL van Samber

De etappe start niet ver van het treinstation Thuin, op de RAVeL aan de linkeroever van de Samber. Je zal de geschiedenis van de scheepsindustrie opsnuiven. Je zal Erquelinnes bereiken via heel wat sluizen.

Familial
Familie
Lengte (in km)
19,5 km
frisepicto