Vind mijn traject Vind mijn traject

De Liège à Huy (stap 3)

Op de RAVeL en de verbindingswegen naar de Maas

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
36 km

Je vertrek uit Luik aan de Quai du Condroz in Angleur. Je verlaat de RAVeL op de linkeroever van de Ourthe om in de richting van de Maas en de site van Val Benoît te fietsen. Wat verder passeer je langs het voetbalstadion van Standard Luik.

Seraing is bekend voor zijn immense metallurgische industriële complexen, vroeger de motor van de Luikse economie, én Val Saint Lambert. ‘Val Saint Lambert’ bestaat uit het kasteel en de Cisterciënzerabdij uit de 13e eeuw. Je kan de wereldberoemde kristalfabriek bezoeken.

Ongeveer tien kilometer verderop zie je rechts de torens van de Collegiale Kerk van Amay (7e eeuw). Ook de koeltorens van de kerncentrale van Tihange doemen voor je op.

Zo bereik je de mooie en oude stad Hoei met wel heel wat interessant historisch erfgoed. Bij het binnenrijden van Hoei springt de indrukwekkende Citadel in het oog. De muur van Hoei is wereldberoemd. De beklimming is voor menig wielertoerist een uitdaging. 

Details

De route:

Je kan de RAVeL van de Maas volgen of de goed bewegwijzerde lokale wegen.

Aard van de weg:

Afwisselend asfalt en beton, meestal glad.

Hoogteverschillen:

Geen

Bewegwijzering:

De hele route is bewegwijzerd met de bordjes ‘EV3’.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:

Tussen het vertrek uit Luik en Seraing, de route vooral over lokale wegen met weinig en relatief traag verkeer. Er zijn geen aparte fietsvoorzieningen. Je fietst dan ook ± 7 kilometers op gedeelde wegen. 

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt :

Quai du Condroz 27 -29, 4031 Angleur (Luik), langs de Ourthe voor de Gramme-school, niet ver van de Pont de Fétinne, Fragnée en het winkelcentrum Belle-Île.

Toegang per trein: Luik Guillemins NMBS station.

Parkeren is mogelijk in de buurt van het vertrekpunt.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Luik uitgegeven door de SPW. Deze kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir" kan gratis besteld worden door hier te klikken.

 

Kaart van de stap
frisepicto