Vind mijn traject Vind mijn traject

De Herve à Liège (stap 2)

Op de RAVeL Lijn 38 en de RAVeL van de Ourthe

Familial
Familie
Lengte (in km)
22,5 km

In het begin van deze tocht verlaat je via de RAVeL Lijn 38 geleidelijk de licht beboste omgeving van het Land van Herve. Lijn 38 vormt een ecologische corridor en is een groene long voor de inwoners van de Luikse agglomeratie. De route wordt zowel gebruikt voor woon-werkverkeer als voor toeristische uitstapjes. 

De gerestaureerde oude stationnetjes typeren Lijn 38. Ze zijn niet alleen de stille getuigen van een uniek spoorwegerfgoed. Heel wat stationsgebouwen zijn omgevormd tot brasserie, restaurant, feestzaal, bakkerij, theesalon of administratief centrum.

Aan het einde van Lijn 38 heb je een prachtig uitzicht op de imposante Onze Lieve Vrouw Basiliek van Chèvremont.

Je fietst dan kort over een gewone weg tot aan de RAVeL van de vallei van de Ourthe. Zo rijd je rustig tot in de Vurige stad Luik. De talrijke musea, folklore en de sympathieke inwoners maken van deze stad een onmisbare tussenstop langs de EuroVelo3. In de levendige buurten hangt er dag en nacht een feestelijke sfeer.  Je verlaat Luik met mooie herinneringen aan het historische centrum en de Citadel, de groene long van de stad. In deze groene oase kunnen wandelaars hun hart ophalen. 

Details

De route:

Je vertrek aan de Toeristische Dienst van het Land van Herve. Je volgt de RAVeL Lijn 38 in eigen bedding. Je passeert Melen, Soumagne/Micheroux, Retinne, Fléron, Beyne-Heusay, Bois de Breux, Grivegnée, Vaux-sous-Chèvremont. Je komt aan het einde van de RAVeL Lijn 38 aan het station van Chênée. Neem dan de RAVeL van de Ourthe naar Luik.

 

Aard van de weg:

Afwisselend asfalt of beton.

 

Hoogteverschillen:

Verwaarloosbaar. Er zijn geen echte hellingen, je daalt wel lichtjes tot in Luik.

 

Bewegwijzering:

De volledige etappe is bewegwijzerd.

 

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen: 

Op de RAVeL Lijn 38 zijn er heel wat spoorwegovergangen.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt :

Maison du Tourisme du Pays de Herve, Rue de la Gare 1, 4650 Herve.

Lambert 72 coördinaten: X : 250550 m - Y : 148920 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°38'32.06" N - Lengte: 5°47'25.43" E

Parkeren is mogelijk bij het vertrekpunt.

 

Hoe bereik je bij aankomst het centrum van de stad? Om het centrum van Luik te bereiken, volg je gedurende 3 km de internationale bewegwijzerde route ‘La Meuse à Vélo’ of de regionale route W7.

 

Treinverbinding: In het station van Luik-Guillemins kan je naar elke bestemming reizen. Om het station te bereiken volg je de route "La Meuse à Vélo" naar het Boveriepark. Hier steek je de Maas over via de voetgangers- en fietsersbrug. Je volgt het pad naar het monumentale station, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. 

 

Gidsen/kaarten:

  • De RAVeL kaart van de provincie Luik uitgegeven door de SPW. Deze kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir" kan je gratis bestellen door hier te klikken
  • Brochure RAVeL Lijn 38, gepubliceerd door de Toeristische Dienst van het Land van Herve.
Kaart van de stap
frisepicto