Vind mijn traject Vind mijn traject

De Anhée à Aisemont (Fosses-la-Ville)

Op RAVeL van de Lijn 150

Familial
Familie
Lengte (in km)
34,5 km
 cavalier  pmr

Deze fietstocht brengt je vanop  de oevers van de Maas via Mettet, wereldberoemd dankzij zijn motorcircuit, naar Aisemont op slechts enkele kilometers van de Vallei van de Samber.

Na het vertrek uit Anhée volg je het riviertje de Molignée. Je fietst langs Haut le Wastia, waar in mei 1940 zwaar gevochten werd. Je laat de ruïnes van het kasteel van Montaigle achter je. Van hieruit kan je een lus maken via de Abdij van Maredsous. Je passeert Maredret, een dorp met heel wat ambachtslui. Je rijdt door weilanden, kleine bossen en valleien. En je kan je wagen aan een wedstrijdje met de railbikes of draisines die parallel met de RAVeL lopen. 

Het eindpunt van het eerste deel van deze etappe ligt op het plateau van Mettet. De geschiedenis van dit stadje gaat terug tot in de Gallo-Romeinse periode. Hier rust de bekende kunstenaar Félicien Rops.

Daarna fiets je tussen de velden en boomgaarden in de richting van Fosses-la-Ville, de stad bekend om zijn  folkloregroep Chinel. Je passeert het meer van Bamboe, de perfecte plek om te ontspannen en het rijk van vogels en andere dieren te observeren. Breng gerust een bezoekje aan het oude station van Fosses-la-Ville. Je vindt hier heel wat toeristische informatie over de regio. Een paar kilometer verder ligt het eindpunt van deze tocht in Aisemont.

Wil je graag nog wat verder fietsen? Dan kan je een bewegwijzerde route van ongeveer 6 kilometers volgen die je tot aan de verbinding met de RAVeL van de Samber in Tamines leidt. Hiervoor fiets je op de gewestwegen N930 en N988. Wees zeer voorzichtig, want tussen Aisemont en Falisolle wordt er snel gereden. In het centrum van Tamines kan het druk zijn.

Details

De route:

Het parcours volgt de RAVeL (in eigen bedding)Aard van de weg: glad (asfalt)

Hoogteverschillen:

Verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

Het parcours is volledig bewegwijzerd.

Aansluiting:

  • In Aisemont kan je een bewegwijzerde route volgen om aan de RAVeL van de Samber in Tamines te komen. Wees zeer voorzichtig op de gewestwegen. 

 

 

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Het stadsplein in Anhée.

Lambert 72 coördinaten : X : 186146 m -  Y : 111081 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°18'34.60" N -  Lengte : 4°52'34.30" E       

Toegang per trein: Yvoir NMBS station.

Parkeren is mogelijk in de buurt van het vertrekpunt.

 

Rustplek:

Meerdere rustzones langs het parcours.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Namen, uitgegeven door de SPW. Deze kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken.

 

Fietsen rond de route:

Kaart van de stap
frisepicto