Vind mijn traject Vind mijn traject

Boucle de Antoing - Bléharies (Brunehaut)

Op de RAVeL lijn 88 en Schelde

Familial
Familie
Lengte (in km)
14 km
 pmr

De regionale route W4, die deze streek doorkruist, maakt vanuit Péronnes optimaal gebruik van de vele kanaaltjes. We mogen ook niet vergeten dat de Schelde vanaf Bléharies België binnenstroomt. Daarom stellen we graag deze kleine lus voor langs de RAVeL van deze rivier en langs een kleine, sympathieke route, Lijn 88.

Details

De route:

Je vertrekt in Antoing Station, en neemt de RAVeL Lijn 88 die in eigen bedding ligt.

Na het rondpunt van Hollain volg je de prachtige pre-RAVeL van Lijn 88. Deze lijn is door de gemeente Brunehaut aangelegd. Je start achter de militaire begraafplaats en je fietst langs de dorpen Hollain en Bléharies naar de Franse grens.

Vlak voor het einde van de pre-RAVeL neem je het pad links. Je komt aan de linkeroever van de Schelde. Volg de RAVeL langs de rivier tot aan de spoorwegbrug. Neem hier terug Lijn 88 naar Antoing om jouw tocht te vervolgen.

Aard van de weg:

Glad (afwisselend asfalt en beton).

Hoogteverschillen:

Verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

De RAVeL van Lijn 88 is bewegwijzerd. Je kan echter ook de fietsknooppunten van Picardisch Wallonië volgen (gebruik de kaart Picardië Wallonië West) en van West- en Oost-Vlaanderen. Of download de interactieve kaart van onze website of gebruik de RAVeL-kaart van de provincie Henegouwen. Je kan ook onderstaand gpx-bestand downloaden.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:

Sommige delen liggen niet op de RAVeL, in het bijzonder bij de rotonde van Hollain. Wees voorzichtig bij het oversteken van de rue des Combattants (N507) in Bléharies.

Verbinding:

Op de kruising van de RAVeL de l'Escaut kort voor Hollain, mogelijke aansluiting op de regionale route W4. De inwoners van Antoing kunnen zo de Grand Large de Péronnes in alle veiligheid bereiken.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrek- en aankomstpunt:

Rue de la Station in Antoing.

Lambert 72 coördinaten : X : 85070 m - Y : 140197 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°34’08.02’’ N - Lengte : 3°27’07.82’’ E

Toegang per trein: station Antoing.

Parkeren:

  • In Antoing, Rue de la Station.
  • In Antoing, Rue de Fontenoy zijn er 2 parkings.
  • In Hollain kan je parkeren aan de Engelse begraafplaats (rondpunt).
  • Bléharies, Rue Wibaut-Bouchart: 5 parkings.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Henegouwen, gepubliceerd door de SPW. Deze kaart, "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken.

 

Fietsen in de omgeving:

Kaart van de stap
frisepicto