Vind mijn traject Vind mijn traject

Ourthe

Familial
Familie
Lengte (in km)
52 km

De Angleur (Liège) à Hamoir ou De Bomal à la Barrière de Petit-Han (Durbuy)

De Vallei van de Ourthe heeft heel wat te bieden. Denk maar aan de prachtige natuur met enkele geologische pareltjes en een rijk erfgoed. Je start in Luik, de vurige stede, om snel langs de overblijfselen van een oud kanaal en sluizen te fietsen. Je passeert ook typische en vaak goed gerestaureerde huizen. Hoe verder naar het zuiden, hoe meer bossen je tegenkomt. Het is heerlijk wegdromen in enkele pittoreske dorpjes met boeiende legendes uit de oude doos. Jouw fietstocht eindigt in Durbuy, bekend als de kleinste stad van de wereld.

De twee etappes die samen deze route vormen, bevinden zich op de RAVeL van de Ourthe in eigen bedding, maar zijn niet constant. Tussen Hamoir en Bomal wordt de RAVeL aan de oevers van Ourthe pas in de komende vier jaar gebouwd.

Voetgangers en mountainbikers kunnen de twee etappes wel via een pad langs de rivier met elkaar verbinden.

Fietstoeristen moeten vanaf Hamoir, het eindpunt van de 1e etappe. Ze fietsen dan deels over regionale wegen, met druk en snel autoverkeer, en vervolgens naar Bomal, de 2e etappe. Voor families is het niet aan te raden om deze route te volgen.

Toch behoren de twee etappes afzonderlijk tot de mooiste en drukste trajecten van de RAVeL in Wallonië.

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : Ourthe 2

De Angleur (Liège) à Hamoir(stap 1)
Sur le RAVeL de l'Ourthe

Deze etappe start in Luik, aan de voet van een van de vele bruggen. Zo fiets je de prachtige vallei van de Ourthe binnen, die de talrijke meanders van de rivier volgt. Langs dit bucolisch, plat en veilig parcours snuif je de frisse lucht op.  

Familial
Familie
Lengte (in km)
39,5 km
De Bomal à la Barrière de Petit-Han (Durbuy) (stap 2)
Op de RAVeL van Ourthe

Bij jouw vertrek uit Bomal, een ontmoetingspunt voor kajakkers, snuif je meteen de frisse lucht op. Het parcours langs de bochten van de Ourthe is veilig, vlak en vooral bucolisch. De RAVeL leidt je eerst naar Barvaux, een toeristisch centrum met de typische huizen van de regio. Barvaux is in de zomer ook bekend voor zijn labyrint. Daarna kom je in Durbuy, Parel van de Ardennen, het eindpunt van deze etappe.

Familial
Familie
Lengte (in km)
12,5 km
frisepicto