Vind mijn traject Vind mijn traject

Ligne 141

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
29 km

De Seneffe à Court-Saint-Etienne

Na je vertrek uit Seneffe, in de provincie Henegouwen, fiets je via de pre-RAVeL en de RAVeL Lijn 141 door het hart van de provincie Waals-Brabant. Het is een bosrijke omgeving, maar toch zal je af en toe ook kunnen genieten van eindeloze vergezichten.

Tijdens je tocht kan je enkele historische schatten van de regio ontdekken. Denk maar aan het kasteel van Seneffe, de Eiffelbrug in Arquennes, het centrum van Nijvel, de sites van de oude suikerfabriek van Genappe en die van de voormalige metallurgiefabrieken Henricot in Court-St-Etienne.

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : Ligne 141 2

De Seneffe à Nivelles (stap 1)
Op pre-RAVeL en RAVeL van de Lijn 141

Deze etappe start in het centrum van Seneffe, niet ver van het prachtige kasteel met zijn neoklassieke architectuur. Het museum van de zilversmeedkunst, gefinancierd door de Franse Gemeenschap is hier gevestigd. Er is ook een centrum voor tijdelijke tentoonstellingen. Het park en de tuinen van het kasteel zijn magnifiek. Je kan er verschillende sferen opsnuiven.

Familial
Familie
Lengte (in km)
10 km
De Nivelles à Court-Saint-Etienne (stap 2)
Op RAVeL van de Lijn 141

Bij het vertrek uit Nijvel/Baulers brengt een lichte klim je naar een plateau in een open veld. Je komt daarna in Genappe aan op het terrein van het oude station. Hier zie je ook de oude suikerfabriek die in 2004 werd gesloten. Tot aan de sluiting reden er nog goederentreinen met suikerbieten tussen Genappe en Ottignies.  

Familial
Familie
Lengte (in km)
19 km
frisepicto