Vind mijn traject Vind mijn traject

De Perwez à Lincent (stap 2)

Op RAVeL van de Lijn 147

Familial
Familie
Lengte (in km)
21,5 km
 cavalier  pmr

Na het verlaten van Perwez fiets je gedurende ongeveer vijftien kilometer door een landbouwlandschap vooraleer je de vallei van Kleine Gete bereikt. Na een lichte beklimming kom je op het plateau van Lincent aan. 

De RAVeL Lijn 147 lijkt schier eindeloos. Het is een landschap om bij weg te dromen. De RAVeL bereikt hier een hoogte van 180 meters. Je bevindt je in het noordelijk deel van Haspengouw. Je bent ook vlakbij de provincie Limburg met zijn uitgestrekte boomgaarden.

Als je na het station van Racour nog verder rijdt, kom je in Landen in de provincie Vlaams-Brabant.

Details

De route:

De etappe volgt de RAVeL Lijn 147 in eigen bedding.

Aard van de weg:

Glad (asfalt).

Hoogteverschillen:

Verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

De route is volledig bewegwijzerd.

Aansluitingen:

  • Tussen Ramillies en Orp-le-Petit, loopt de route op de gewestweg W2. In Orp-le-Petit splitst de W2 zich. Je kan hier richting Hannuit fietsen via een goed bewegwijzerde verbindingsroute.
  • Na het station van Racour kan je tot in Landen rijden door Lijn 147 te blijven volgen. Vanuit Landen kan je ook de RAVeL Lijn 127 in de richting van Hannuit bereiken. Je volgt dan gewoon de knooppunten 19 en 22 van het fietsknooppuntennetwerk van de Provincie Vlaams-Brabant om Landen en Lijn 127 te bereiken
Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Perwez, rue de la station (N243), site van het voormalige station.

Lambert 72 coördinaten : X : 181301 m  - Y : 146190 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°37'31.88 N - Lengte :04°48'40.04'' E

Parkeren is mogelijk bij het vertrekpunt.

Toegang per trein: Ligny NMBS station. Als je het station verlaat, neem je de Rue du Grand Central, aan het einde ga je linksaf de Rue Emile Vandervelde in. Het pad naar de pre-RAVeL is links achter de spoorwegbrug. Afstand: 680 meters, hoogteverschil: 5 meters.

 

Aankomst:

Voormalig station Racour, aan het einde van de stationsstraat.

Lambert 72 coördinaten : X : 197825 m - Y : 158671 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°44'11.76" N -  Lengte: 05°2'46.53" E

Om aan het station van Landen te komen, fiets je wat verder op de RAVeL tot aan het industriegebied van Landen. Ga hier rechtsaf en volg knooppunt 53. Nadat je onder de sporen bent gereden, ga je rechtsaf de Pepynstraat in. Zo kom je aan het station en in het centrum.

 

Rustplek:

In Ramillies en op verschillende plaatsen in de regio van Jodoigne. In Lincent zijn er vlakbij het station barbecues geplaatst. 

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Waals-Brabant uitgegeven door de SPW. Deze kaart, "Meer RAVeL, meer plezier", kan je gratis bestelllen door hier te klikken.

Fietsen in de omgeving van de route:

 

Kaart van de stap
frisepicto