Vind mijn traject Vind mijn traject

Ligne 147

Familial
Familie
Lengte (in km)
44 km

De Sombreffe à Lincent

Tijdens deze tocht fiets je langs eindeloze velden. Hier zwaait de landbouw duidelijk de plak. Af en toe passeer je  een immense Brabantse boerderij.

Je komt quasi geen industrieel erfgoed tegen, behalve enkele zeldzame gebouwen, zoals het station van Ramillies (ook gekend als "Croix de Hesbaye") of het station van Racour, allebei stille getuigen van de centrale rol die de spoorweg vroeger vervulde, toen quasi alles met de trein gebeurde. 

Deze tocht over de RAVeL loopt over het algemeen door een open landschap, ook al is er flink wat vegetatie die af en toe voor een welkome schaduw zorgt.  

Tijdens etappe 2 fiets je in de regio van Orp-Jauche in de vallei van de Kleine Gete. Het parcours wordt hier iets heuvelachtiger en pittoresker.

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : Ligne 147 2

De Ligny (Sombreffe) à Perwez (stap 1)
Op RAVeL van de Lijn 147

Je begint je fietstocht aan het oude station van Ligny Sud, niet ver van het slagveld waar de Franse keizer Napoleon zijn laatste overwinning behaalde.

Vlak voor het dorp Sombreffe zie je over een afstand van ongeveer honderd meter nog heel wat spoorstaven en wissels van de oude spoorlijn. Hier was het vroeger een drukte van jewelste. Op dit belangrijke knooppunt van spoorlijnen was er ook een graanopslagplaats. 

Familial
Familie
Lengte (in km)
23 km
De Perwez à Lincent (stap 2)
Op RAVeL van de Lijn 147

Na het verlaten van Perwez fiets je gedurende ongeveer vijftien kilometer door een landbouwlandschap vooraleer je de vallei van Kleine Gete bereikt. Na een lichte beklimming kom je op het plateau van Lincent aan. 

Familial
Familie
Lengte (in km)
21,5 km
frisepicto