Vind mijn traject Vind mijn traject

De Bastogne à Wiltz (L)

Op RAVeL van de Lijn 164

Familial
Familie
Lengte (in km)
19 km
 pmr

Je vertrekt voor deze prachtige fietstocht vanuit Bastogne. Je zal afwisselend door bossen en weiden fietsen, open en iets meer gesloten landschappen verkennen. Je rijdt langs de Wiltz, een riviertje met meerdere gezichten. Eerst is het een wilde stroom en daarna wordt het een rustigere rivier. Je passeert heel wat kleine bruggen en houten loopbrugjes. 

De vier verlichte tunnels van de oude spoorweg geven aan de tocht een ongewoon karakter. Je verlaat het Belgische grondgebied na 9 kilometers ter hoogte van Benonchamps. Hier fiets je het Groothertogdom Luxemburg binnen. Je vervolgt je tocht via het fietspad (PC 20) van de Wiltz. Na ongeveer 10 kilometers bereik je de eindbestemming op 318 meters boven zeeniveau.

Details

De route:

Het traject loopt in eigen bedding op de RAVeL op Belgisch grondgebied en op een groene weg in het Groothertogdom Luxemburg.

Aard van de weg: 

Glad (asfalt en beton).

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

De volledige route is bewegwijzerd.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Vertrek vanaf het voormalige station Bastogne-Sud (avenue de la Gare), aan het begin van de RAVeL van Lijn 163 in de richting van Gouvy, Houffalize en Wiltz.

Lambert 72 coördinaten : X : 246190 m - Y : 77425 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°00’01.12" N -Lengte : 5°42’37.75" E

Parkeren is gratis mogelijk in de buurt van het vertrekpunt.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Luxemburg uitgegeven door de SPW. Deze kaart kan je gratis bestellen door hier te klikken.

 

Fietsen rond de route:

Kaart van de stap
frisepicto