Vind mijn traject Vind mijn traject

Ligne 38

Familial
Familie
Lengte (in km)
43,5 km

De Plombières à Chênée (Liège)

Lijn 38 is één van de oudste en meest mythische van alle RAVeL’s. Hier ontdek je het Land van Herve. De route loopt door een groene en licht beboste omgeving. Je krijgt zeker de gelegenheid om het landschap uitgebreid te bewonderen.

Ontdek de video van Lijn RAVeL 38 en 39, de beste Europese groene weg in 2021 !

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : Ligne 38 2

De Plombières à Herve(stap 1)
Op de RAVeL van Lijn 38

Vanuit de panoramische "Drie Grenzen" Toren, een symbolische plaats gelegen aan de grens van het Belgische dorpje Gemmenich en de steden Vaals in Nederland en Aken in Duitsland, fiets je van Oost naar West door het Land van Herve. Lijn 38 is een oude spoorlijn én pionier in zijn soort. Lijn 38 heeft een symboolfunctie voor alle RAVeL’s. De lokale bevolking heeft jarenlang de overheid gesensibiliseerd om de infrastructuur van deze route te optimaliseren.

Familial
Familie
Lengte (in km)
24 km
De Herve à Chênée (Liège) (stap 2)
Op de RAVeL van Lijn 38

Bij aanvang van deze tocht verlaat je via de RAVeL Lijn 38 geleidelijk de licht beboste omgeving van het Land van Herve. Lijn 38 vormt een ecologische corridor en is een groene long voor de inwoners van de Luikse agglomeratie. De route wordt zowel gebruikt voor woon-werkverkeer, om naar school te gaan of  voor toeristische uitstapjes. 

Familial
Familie
Lengte (in km)
19.5 km
frisepicto