Vind mijn traject Vind mijn traject

Boucle de Comines-Warneton

Op de RAVeL lijn 69A en Leie

Familial
Familie
Lengte (in km)
15,5 km
 pmr

De RAVeL van Lijn 69A en de RAVeL van de Leie situeren zich in een klein stukje Wallonië dat tussen Frankrijk en Vlaanderen ligt. We maken een kleine lus langs waterlopen en over spoorlijnen...  Deze route laat je de verschillende aspecten van de RAVeL zien. Je kan je tocht verderzetten door de ‘Voie Verte de la Lys’ in Frankrijk te volgen. Je kan ook aansluiten op het Vlaamse fietsknooppuntennetwerk.

Af en toe zal je op plekken komen die je doen denken aan de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Stuk voor stuk littekens die nooit uitgewist mogen worden. Het is belangrijk om deze herinneringen te koesteren. 

Details

De route:

De route volgt bijna volledig de RAVeL van Lijn 69A, de Leie en het Kanaal Komen-Ieper. Je kan de fietsknooppunten van het netwerk van Picardisch Wallonië volgen.

Je start bij het treinstation van Komen, waar je de RAVeL Lijn 69A richting Waasten en KP6 volgt. Op het kruispunt met het Kanaal Komen-Ieper (KP6) ga je linksaf. Je komt op de linkeroever van de Leie bij KP9 en slaat rechtsaf richting Frankrijk (via KP7,28 en 12). Bij de voetgangersbrug Pont-Rouge (KP12), waar je de Leie kan oversteken, verlaat je de oever om aan Lijn 69A te komen. Je gaat hiervoor aan de Pont-Rouge naar rechts. Na 650 meter ga je linksaf op de Chemin du Bon Coin. 150 meters verder zie je rechts het vertrekpunt van de RAVeL Lijn 69A. Neem de richting Waasten en Komen door KP4,27,6 en 5 te volgen in de richting van de start.

Aard van de weg:

Glad (afwisselend asfalt en beton).

Hoogteverschillen:

25 meters stijgen. Geen of verwaarloosbare helling.

Bewegwijzering

Lijn 69A is volledig bewegwijzerd, net zoals de verbinding tussen de Leie en Lijn 69A bij de voetgangersbrug Pont-Rouge. Je kan ook de fietsknooppunten van het netwerk van Picardisch Wallonië volgen (westelijke fietskaart van Picardisch Wallonië). Je kan ook de interactieve kaart van onze website raadplegen, de RAVeL kaart van de provincie Henegouwen of het onderstaande gpx bestand downloaden om je fietstocht te organiseren.

Aansluitingen:

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrek- en aankomstpunt:

Rue des Déportés, vlakbij het station van Komen.

Lambert 72 coördinaten : X : 53167 m - Y : 163201 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°46’16.49’’ N - Lengte : 2°59’49.57’’ E

Toegan per trein: Komen NMBS station.

Parkeren is mogelijk bij het vertrekpunt.

 

Rustzones:

Langs de route zijn er verschillende rustplaatsen.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Henegouwen, gepubliceerd door de SPW. De kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir" kan je gratis bestellen door hier te klikken.

 

Fietsen in de buurt van de route:

Kaart van de stap
frisepicto