Vind mijn traject Vind mijn traject

De Marche-en-Famenne à Erezée

Op de RAVeL van Lines 43 (Marche - Hotton) en de pre-RAVeL van Line 620 (Hotton - Erezée)

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
18,5 km

Je vertrekt in Marche, de hoofdstad van de Famenne en met zijn 350 km bewegwijzerde routes een waar paradijs voor fietsers. Je neemt eerst de RAVeL en een fietsverbinding die je naar Hotton brengt.

Hotton is een kleine stad met heel wat toeristische attracties. Zo kan je er de bekende grotten bezoeken, goed voor 2 sterren in de Michelin-gids. De Ourthe kabbelt er rustig en de typische Ardense architectuur zal je zeker kunnen charmeren. De fietstocht loopt door veld en bos tot in Erezée. Deze gemeente ligt op een heuvelkam, die de valleien van Aisne en Estinale domineert. Je kan hier een stap terug in de tijd zetten door de toeristische tram te nemen.

Details

De route: de route loopt grotendeels op de RAVeL en rustige wegen.

Om door Hotton te rijden, ga je eens je de RAVeL verlaten hebt, naar rechts. Je volgt de Rue de Famenne, daarna ga je linksaf op de Rue Emile Parfonry. Je volgt de borden voor het centrum van Hotton.

Steek de brug van de Ourthe over. Onmiddellijk na de brug ga je rechtsaf op de Rue Haute tot aan de rotonde. Neem de 2e afslag. Zo kom je terug aan de RAVeL op het einde van de Rue Haie-Notre Dame.

Aard van de weg: tussen Marche, Hotton en Ny, glad (asfalt). Na Ny wordt de weg iets ruwer (fijne steen).

Hoogteverschillen: verwaarloosbare helling, je daalt 167 meter.

Bewegwijzering: de route is volledig bewegwijzerd tussen Marche en Hotton. Tussen Hotton en Erezée is er een gedeeltelijke bewegwijzering. Om je tocht zo goed mogelijk voor te bereiden, kan je de RAVeL kaart van de provincie Luxemburg raadplegen of het GPX bestand hieronder downloaden. Je kan ook de fietsknooppunten 22,19,17,17,70,73,73,74 en 76 van de Pays de Famenne à vélo volgen.

 

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen: wanneer je door Hotton fietst, rijd je over gewone, redelijk kalme wegen. Toch is voorzichtigheid geboden!

Waarschuwingen
Praktische informatie

Rustzones:

  • Hotton (rechteroever van de Ourthe)
  • Centrum van La Roche-en-Ardenne

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Luxemburg, gepubliceerd door SPW. Deze kaart, "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen via onze website door hier te klikken.
  • Kaart met fietsknooppunten van de Famenne, verdeeld door de Toeristische Diensten   

 

Fietsen in de buurt van de route:

Pays de Famenne à vélo

Kaart van de stap
frisepicto