Vind mijn traject Vind mijn traject

De Waimes à Losheimergraben (Büllingen/Bullange) (stap 2)

Over de lijnen RAVeL 48 en 45A

Familial
Familie
Lengte (in km)
25 km
 pmr

Allereerst neemt je een deel van de beroemde Vennbahn (Lijn 48) tussen Waimes en Weywertz. Daarna volg je de RAVeL Lijn 45A tot in Bütgenbach. Daar fiets je langs het meer dat tot stand gekomen is door de Warche. Je passeert tevens het toeristisch en recreatief centrum van Worriken.Tijdens deze etappe fiets je door het hart van de Oostkantons. Je vertrekt in Waimes, de meest oostelijk gelegen Franstalige gemeente.

 

 

De tocht loopt nu verder richting Büllingen. Je hebt een prachtig uitzicht op de omliggende bossen. Kort na het dorp Honsfeld kom je in de typische landschappen van het Natuurpark van de Hoge Venen. Het bestaat uit veenmoerassen, heide en bossen. De flora en fauna is er uitzonderlijk.

Vlakbij het voormalige station van Bücholz, zie je enkele overblijfselen van het rijke spoorwegverleden. Een indrukwekkend parcours leid je naar het einde van deze etappe. Je komt onder een grensviaduct, vlakbij Losheimergraben, één van de hoogst gelegen dorpen van België. Het klimaat is hier hard en koud in de winter. Er kan dan ook regelmatig gelanglauft worden op deze RAVeL.

Details

De route

Deze etappe volgt 2 RAVeL’s in eigen bedding. Tussen Waimes en Weywertz rijd je gedurende 7 km op de RAVeL Lijn 48-Vennbahn. Tussen Weywertz, Bütgenbach, Worriken, Büllingen, Honsfeld, Buchholz en Losheimergraben fiets je 18 km op Lijn 45A.

Je kan je tocht verderzetten in Duitsland op de groene Lijn 45A. Je fietst dan 18 km naar Jünkerath. Daar kan je de trein nemen. Je volgt dan de Duitse fietsroute "Kyll-Radweg", die in Trier eindigt.

 

Hoogteverschillen: 227 meter positief hoogteverschil. Verwaarloosbare helling.

 

Bewegwijzering: de route is volledig bewegwijzerd

Waarschuwingen
Praktische informatie

Aankomst:

Belgisch-Duitse grens bij Losheimergraben, onder de brug van de 265.

 

  • RAVeL kaart van de provincie Luik, gepubliceerd door de SPW. De kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir" kan je gratis bestellen door hier te klikken.

  • De ATEB heeft verschillende delen van de RAVeL in de Oostkantons uitgegeven : Carte au 1/100.000 

Fietsen in de omgeving

Kaart van de stap
frisepicto