Vind mijn traject Vind mijn traject

Lignes 45 et 45A

Familial
Familie
Lengte (in km)
45 km

De Trois-Ponts à Losheimergraben (Büllingen/Bullange)

Tijdens deze tocht die van West naar Oost loopt, doorkruis je een groot deel van het oude Vorstendom Stavelot-Malmedy. In deze regio staat de Waalse diversiteit voorop. Je fietst hier immers de Oostkantons binnen, de jongste regio van België.

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : Lignes 45 et 45A 2

De Trois-Ponts à Waimes (stap 1)
Op de RAVeL-lijn 45, de groene weg van het Oude Vorstendom

De geschiedenis van deze trajecten is nauw verbonden met deze plek. Deze plek was vroeger het historische kruispunt tussen de Luxemburgse, Pruisische en Belgische spoorwegen. Iedereen wilde zijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze spoorlijnen. Gelukkig maar!

De populariteit van de RAVeL's en de internationale fietsroutes zorgt in deze streek voor de bloei van ongemotoriseerd verkeer, zacht toerisme en de herontdekking van vergeten smaken.

Familial
Familie
Lengte (in km)
20,5 km
De Waimes à Losheimergraben (Büllingen/Bullange) (stap 2)
Over de lijnen RAVeL 48 en 45A

Allereerst neemt je een deel van de beroemde Vennbahn (Lijn 48) tussen Waimes en Weywertz. Daarna volg je de RAVeL Lijn 45A tot in Bütgenbach. Daar fiets je langs het meer dat tot stand gekomen is door de Warche. Je passeert tevens het toeristisch en recreatief centrum van Worriken.Tijdens deze etappe fiets je door het hart van de Oostkantons. Je vertrekt in Waimes, de meest oostelijk gelegen Franstalige gemeente.

 

 

Familial
Familie
Lengte (in km)
25 km
frisepicto