Vind mijn traject Vind mijn traject

De Trois-Ponts à Waimes (stap 1)

Op de RAVeL-lijn 45, de groene weg van het Oude Vorstendom

Familial
Familie
Lengte (in km)
20,5 km
 cavalier  pmr

De geschiedenis van deze trajecten is nauw verbonden met deze plek. Deze plek was vroeger het historische kruispunt tussen de Luxemburgse, Pruisische en Belgische spoorwegen. Iedereen wilde zijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze spoorlijnen. Gelukkig maar!

De populariteit van de RAVeL's en de internationale fietsroutes zorgt in deze streek voor de bloei van ongemotoriseerd verkeer, zacht toerisme en de herontdekking van vergeten smaken.

Je zal de valleien van de Amblève en de Warche ook anders leren kennen. Breng dus zeker een bezoek aan de abdij van Stavelot en maak kennis met het broederschap van de ’Blancs Moussis’. Je kan ook winkelen in het oude Malmedy, waar tijdens het carnaval de Cwarmé de plak zwaaien.

In de buurt van Hottleux (La Hutte au loup!) fiets je langs een zandgroeve. Aan het einde van deze etappe kom je in het dorp Waimes. Je zal er met open armen ontvangen worden. Hoog tijd om kennis te maken met de lokale gastronomie.

Details

De route: RAVeL Lijn 45 in eigen bedding.

Aard van de weg: glad (meestal asfalt).

Hoogteverschillen: 324 meter positief hoogteverschil. Verwaarloosbare helling. Constante lichte stijging naar Waimes (< 2%).

Bewegwijzering: de route is volledig bewegwijzerd.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Route de Trois-Ponts (N68) naar Trois-Ponts. Wanneer je van Stavelot komt, liggen de RAVeL en de parking vlak voor je twee kleine tunnels passeert die naar de Route de Coo (N633) leiden.

 

Treinverbinding: wanneer je het station van Trois-Ponts verlaat, volg je de Rue de la Gare richting centrum. Daarna ga je rechtdoor op de Route de Coo (N633) in de richting van Stavelot. Na de brug over de Amblève, neem je de 1e afslag rechts (N68) richting Stavelot. Na het passeren van twee kleine tunnels ligt de RAVeL direct rechts. Je moet wel een vrij steile helling op.

Aankomst

Parkeergelegenheid: gemakkelijk parkeren in de buurt.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Luik, gepubliceerd door de SPW. De kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir" kan je gratis bestellen door hier te klikken.
  • De ATEB heeft verschillende delen van de RAVeL in de Oostkantons uitgegeven: Carte au 1/100.000 

Fietsen in de omgeving

Kaart van de stap
frisepicto