Vind mijn traject Vind mijn traject

De Houffalize à Bastogne

Op de RAVeL Lijnen 613 en 163

Familial
Familie
Lengte (in km)
21 km
 pmr

Zodra je Houffalize verlaat, kom je in het historische hart van de "Slag om de Ardennen". In de diepe valleien in de omgeving snuif je de geschiedenis op. Deze regio is echter ook gekend dankzij de wielersport. Houffalize is het kloppende hart van de mountainbike. Misschien heeft de gezonde berglucht iets mee te maken ? Dankzij de RAVeL kan je veilig en rustig afdalen naar de groene long van de Belgische Ardennen.

Je doorkruist niet alleen dichtbegroeide bossen met loof- en naaldbomen maar ook hoge landbouwplateaus, bezaaid met imposante boerderijen. Daarna komt je aan in Bourcy, een vredig dorp op 500 meter boven de zeespiegel. 

Vanaf daar fiets je altijd veilig verder op de RAVeL om zo Bastogne te bereiken, een Belgische stad die bekend is tot in de Verenigde Staten. Een handvol G.I.’s hebben zich hier tijdens het Duitse winteroffensief in 1944 hevig verzet. In Bastogne zijn er winkels, musea en monumenten ter herinnering aan deze bloedige slag. Als je in april in de omgeving bent, mag je zeker de wielerwedstrijd ‘Luik-Bastenaken-Luik’ niet missen, de allermooiste van de Ardennenklassiekers

Details

De route: RAVeL Lijn 613 en 163 in eigen bedding

Aard van de weg: glad asfalt of beton

 

Hoogteverschillen: verwaarloosbare hellingen 

Signalisatie: de volledige route is bewegwijzerd.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Gidsen/kaarten:

RAVeL-kaart van de provincie Luxemburg, gepubliceerd door SPW. Deze kaart, genaamd "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan gratis besteld worden door hier te klikken.

 

Fietsen rond de route:

Kaart van de stap
frisepicto