Vind mijn traject Vind mijn traject

Des Lacs de l'Eau d'Heure au Lac du Val Joly (F)

Op de Véloroute des Lacs

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
31 km

Jouw fietstocht start aan de oever van het meer van de Plate Taille, een paradijs voor watersportliefhebbers, op enkele kilometers van Cerfontaine. Je kan een bewegwijzerd fietspad nemen dat je via rustige, kleine wegen naar de Laars van Henegouwen brengt. Je fietst langs weiden en prachtige bossen, om zo in Froidchapchapelle aan te komen, een charmant dorpje dat door de jaren heen zijn landelijke karakter wist te bewaren.

Je volgt gedeeltelijk de RAVeL Lijn 109/2, tot in Sivry-Rance, waar ooit rode marmer werd ontgonnen. Dit dorpje ligt in het hart van het merenland, tussen het de meren van l’Eau d'heure, het meer Val-Joly en het meer van Virelles.

De route eindigt met een bewegwijzerd fietspad dat je naar de Belgische grens brengt, door het bekende dorp Touvent. Zo bereik Frankrijk waar je de richting ‘Lac du Val-Joly’ volgt.

Details

De route:

Het parcours loopt gedeeltelijk op een bewegwijzerde fietsroute en gedeeltelijk op de RAVeL Lijn 109/2.

Aard van de weg: glad asfalt, behalve in Sautin, waar je op twee korte groene stroken met fijn grind fietst.

 

Hoogteverschillen: licht heuvelachtig

Bewegwijzering: de route is volledig bewegwijzerd met de bordjes "Véloroute des Lacs".

Aansluitingen:

Waarschuwingen
Praktische informatie

Gidsen/kaarten:

RAVeL kaart van de provincie Henegouwen, gepubliceerd door de SPW. Deze kaart, genaamd "Plus de RAVeL, plus de plaisir ", kan gratis besteld worden door hier te klikken.

Fietsen rond de route:

Kaart van de stap
frisepicto