Vind mijn traject Vind mijn traject

De Braine-l'Alleud/Waterloo à Wavre (stap 1)

Op de kleine wegen van de Brabantse Ardennen

Expert
Expert
Lengte (in km)
28 km

Deze etappe start aan het treinstation van Braine-l'Alleud (Eigenbrakel). Het ligt vlakbij de trotse Leeuw van Waterloo. In Brabant kan je de typische sfeer opsnuiven. Je fietst langs mooie villa’s. De stad maakt al snel plaats voor een rustiger omgeving, zoals die van het Zoniënwoud,  het Domein van Solvay of het kasteelpark van Terhulpen.

Wat verder kom je aan de oevers van het meer van Genval, waar je een lokaal artisanaal bier kan degusteren. Het is aangenaam fietsen in Rixensart richting Bierges en Waver, het eindpunt van deze etappe. In de smalle straatjes kan je wegdromen of gezellig winkelen. 

Details

De route:

De route loopt over kalme wegen, maar is momenteel niet bewegwijzerd. Klik hier voor een gedetailleerde beschrijving van het traject.

Aard van de weg:

Meestal glad (hoofdzakelijk asfalt).

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

We suggereren dit parcours als fietsverbinding. Er is dan ook geen bewegwijzering voorzien. Je kan de interactieve kaart op onze website raadplegen of de RAVeL-kaart van de provincie Waals-Brabant. Je kan hier ook het gedetailleerde PDF-bestand downloaden of het GPX-bestand hieronder downloaden om uw fietsroute te organiseren.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:
Je fietst meestal op fietspaden of kalme wegen. Er zijn enkele trajecten op gewestwegen of in stadskernen die vrij druk zijn en waar er snel gereden wordt. Wees voorzichtig !

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Stationplein in Braine-l'Alleud / Eigenbrakel (rotonde ten noorden van het plein).

Lambert 72 coördinaten : X : 150475 m - Y : 152865 m

GPS coördinaten: Breedte: 50°41'10,95" N - Lengte: 4°22'31,70" E

Toegang per trein: Braine-l'Alleud / Eigenbrakel NMBS station (gelegen op ongeveer 300 meters van het vertrekpunt)

Parkeergelegenheid: enkele parkings vlakbij het vertrekpunt.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Waals-Brabant uitgegeven door de SPW. Deze kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken.
Kaart van de stap
frisepicto