Vind mijn traject Vind mijn traject

De Wavre à Jodoigne (stap 2)

Op de kleine wegen van Haspey

Expert
Expert
Lengte (in km)
26 km

Waver is het vertrekpunt voor deze 2e etappe. De stad ligt in het hartje van Waals-Brabant, op slechts enkele kilometers van Brussel. Je vertrekt aan het sportcomplex. Al snel fiets je op stille wegen midden in de natuur. 

Je doorkruist typische dorpjes met vriendelijke namen: Grez-Doiceau, Piétrebais of Mélin, een van de mooiste dorpjes van Wallonië. Deze tocht eindigt aan de RAVeL van Lijn 142, waar je Jodoigne binnen rijdt. Deze stad, die reeds in de oudheid bewoond was, ligt op de grens van Brabant en Haspengouw.

Details

De route:

De tocht loopt over kalme wegen, maar is nog niet bewegwijzerd. Klik hier voor een gedetailleerde beschrijving van het traject.

Aard van de weg:

Glad (meestal asfalt).

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbaar.

Bewegwijzering

Je volgt een fietsverbinding, maar er zijn nog geen wegwijzers geplaatst, behalve op het korte traject tussen Saint-Marie-Geest en Jodoigne waar je de RAVeL Lijn 142 volgt. Je kan ook de interactieve kaart van onze website downloaden of de RAVeL-kaart van de provincie Waals-Brabant gebruiken. Je kan ook de gedetailleerde beschrijving in PDF-formaat downloaden of het GPX-bestand hieronder

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Het traject loopt overwegend langs kalme wegen of op fietspaden. Wees voorzichtig wanneer je regionale wegen of in stedelijke gebieden fietst. Hier is er druk en snel autoverkeer. 

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Sportcentrum, Avenue de la Belle Voie, Waver.

Lambert 72 coördinaten : X : 167702 m - Y : 156697 m

GPS coördinaten: Breedte: 50°43'12,97 "N - Lengte: 4°37'7,68 "E

Toegang per trein: Waver NMBS station.

Parkeergelegenheid: parkings vlakbij het vertrekpunt.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Waals-Brabant uitgegeven door de SPW. Deze kaart, "Meer RAVeL, meer plezier", kan je gratis bestelllen door hier te klikken.

 

Fietsen in de omgeving van de route:

 

Kaart van de stap
frisepicto