Vind mijn traject Vind mijn traject

De Charleroi à Anhée (stap 6)

Op de RAVeL van Sambre en lijn 150

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
49,5 km

Dit is zeker geen korte etappe. We vertrekken in Charleroi aan de Quai de Sambre.

De Samber! Sommigen fietsers zijn hier via de Eurovelo3 België binnengekomen. Langs dezelfde rivier ruil je ook de provincie Henegouwen in voor de provincie Namen.

Deze route brengt je van de ene belangrijke rivier naar de andere, maar niet langs de gebruikelijke route... Meestal kom je via de Samber aan de Maas in Namen. Maar tijdens dit parcours vloeit de rivier in de stroom. 

Tijdens deze ontdekkingstocht ontdek je de streek ‘Tussen Maas en Samber’. In deze regio regeert niet alleen de natuur. Ook de culturele en religieuze invloeden zijn nog steeds merkbaar. Zo zijn de folkloristische marsen nog steeds zeer populair. Daarna kom je via de schilderachtige vallei van de Molignée in Anhée aan, het einde van deze mooie tocht. 

Details

De route:

Je start aan de RAVeL op de rechteroever van de Samber aan de Quai de Brabant in Charleroi. Je volgt richting Châtelet. In Tamines, aan de brug van de Rue de la Station, steek je de Samber over. Hier neem je meteen ook afscheid van de Samber. Wees voorzichtig, want vanaf hier fiets je niet langer in eigen bedding. Volg de N988 (Avenue des Français) in de richting van Falisolle. Na ongeveer 900m bergopwaarts, ga je rechtsaf de N930 op richting Fosses-la-Ville. Je passeert het dorp Falisolle en rijdt verder gedurende iets meer dan op de N930. Je komt aan op het kruispunt van de weg naar Aisemont, vlakbij de steengroeven van Carmeuse. Je slaat linksaf. De RAVeL Lijn 150 bevindt zich direct aan de rechterhand. Zo kom je in Fosses-la-Ville.

Aard van de weg:

Meestal glad (asfalt afgewisseld met beton).

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

De hele route is bewegwijzerd met de bordjes ‘W4’.

 

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Op de Quai de Brabant in Charleroi.

Lambert 72 coördinaten :  X : 155030 m - Y : 121685 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°24'21.74" N - Lengte : 4°26'22.20" E

Toegang per trein: Charleroi - Zuid NMBS station.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincies Henegouwen en Namen, gepubliceerd door de SPW. Deze kaarten "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken.

 

Fietsen in de omgeving van de route:

Kaart van de stap
frisepicto