Vind mijn traject Vind mijn traject

De La Louvière à Charleroi (stap 5)

Op het RAVeL- historisch kanaal van Centre, Kanaal Charleroi-Brussel en La Houillère (lijn 119)

Familial
Familie
Lengte (in km)
45 km
 pmr

Water en kanalen? Deze etappe heeft meer te bieden dan alleen maar water! Dankzij de inzet van heel wat mensen is hier een RAVeL aangelegd. En er zijn ook heerlijke plekken om te ontspannen!

Transport van goederen tussen grote steden? Zeker, maar dit toont evenzeer de industriële kant - in de eerste zin van het woord - van deze regio. Je staat er perplex van het technisch vernuft en de menselijke inventiviteit.

En vooral, naarmate je verder fietst en mensen ontmoet, zal je zien hoe hartelijk de bevolking hier is. En hoe graag ze hier over hun regio vertellen, liefst in geuren en kleuren. 

Volg het historisch Centrumkanaal om het Centrumkanaal te bereiken, dat geschikt is voor zwaar scheepsverkeer. Je fietst verder naar Châtelet en Charleroi langs het kanaal Brussel-Charleroi en naar een RAVeL die kenmerkend is voor de regio: die van La Houillère (Lijn 119).

Details

De route :

De route loopt in eigen bedding op de RAVeL van het Historisch Centrumkanaal, vervolgens op de RAVeL van het CentrumKanaal en langs het Kanaal Brussel-Charleroi en tenslotte op de Lijn 119 - La Houillère.

Aard van de weg:

Over het algemeen glad (asfalt afgewisseld met beton).

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

Over het hele traject zijn er zijn borden ‘W4’ geplaatst.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt :

Onder de brug van de Chaussée Houdart (N535) en La Louvière, op de rechteroever van de RAVeL van het Historisch Centrumkanaal.

Lambert 72 coördinaten : X : 135807 m - Y : 130079 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°28'52.88" N - Lengte : 4°10'07.56" E

Toegang per trein: La Louvière NMBS station.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Henegouwen, gepubliceerd door de SPW. Deze kaart, genaamd "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan gratis besteld worden door hier te klikken.

Fietsen in de omgeving van de route:

Kaart van de stap
frisepicto