Vind mijn traject Vind mijn traject

De Dinant à Beauraing(stap 3)

Op de Maas RAVeL en lijn 156

Expert
Expert
Lengte (in km)
42.5 km

Je verlaat Dinant via de RAVeL op de rechteroever van de Maas, die langs de beroemde Bayardrots loopt. In de bocht van een van de meanders van de Maas doemt het prestigieuze kasteel van Freyr voor je op. De prachtige tuinen zijn zeer de moeite waard. Ook het rotsgebied van Freyr is bekend. Het is een van de favoriete plekken voor bergbeklimmers in Wallonië.

Verder stroomafwaarts is ook het kasteel van Waulsort de moeite waard. In Hastière, een typische gemeente aan de Maas, kan je de batterijen terug opladen.

Even later verlaat je de oevers van de Maas. Je volgt de RAVeL van de oude spoorlijn nr. 156. Langs deze route kan je nog enkele restanten van het rijke spoorverleden ontdekken. Aan het oude station van Agimont is het einde van je fietstocht in zicht. De Franse grens en de stad Givet, stad van Karel V, liggen vlakbij.

In Givet sluit u aan op de fietsroute Lesse & Semois, die u volgt de bewegwijzering in de richting van de grens. U rijdt over kleine, rustige wegen door het platteland van Beauraing.

Details

De route: Je verlaat Dinant door de RAVeL op de rechteroever van de Maas in de richting van Givet te volgen. Bij de sluis van Anseremme steek je de Maas over om verder te fietsen op de linkeroever. Je rijdt ongeveer 7 km op de regionale weg N96 tot aan de sluis van Waulsort. Pas op voor het drukke autoverkeer! Bij Waulsort steek je terug de sluis over. Je volgt een kleine, lokale weg tot aan de brug van Hastière.

Steek hier de Maas terug over en sla snel linksaf richting het centrum van Hastière. Je passeert het plein voor de kerk, om daarna linksaf te gaan en dan rechtdoor richting de oude spoorlijn n°156. Na een kort traject langs deze weg keer je terug naar de RAVeL op de linkeroever van de Maas.

Je verlaat de Maas bij Hermeton-sur-Meuse. Hier steek je de N96 over. Zo kom je op de RAVeL Lijn 156, die je volgt richting Mariembourg en Givet. Aan het oude station van Agimont verlaat je de RAVeL. Je gaat hier naar links in de Rue de l' Ancienne Gare. Je gaat rechtdoor tot aan het kruispunt met de N908. Hier ga je rechtdoor. Daarna ga je rechtsaf. Je volgt de N908 gedurende ongeveer 150 meter. Neem dan de groene rijstrook links. Je hebt net de Franse grens overschreden en fietst richting het centrum van Givet (F).

Vanaf Givet (F), op Frans grondgebied, volgt u de bewegwijzering van de fietsroute Lesse & Semois in de richting van Fromelennes, vervolgens Dion en Beauraing. Vanaf de Belgische grens is de route "W5" weer bewegwijzerd.

Aard van de weg: meestal glad (asfalt)

Hoogteverschillen: geen

Bewegwijzering: de volledige etappe is bewegwijzerd.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen: Fietsen op de regionale wegen N908 en N96 is gevaarlijk. Het verkeer is er druk en er wordt snel gereden

Waarschuwingen
Praktische informatie

Met de trein: station van Dinant

Rustplaats: aan de sluis van Waulsort 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Namen, gepubliceerd door de SPW. De kaart, "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken te klikken.
Kaart van de stap
frisepicto