Vind mijn traject Vind mijn traject

De Namur à Dinant (stap 2)

Op de RAVeL van de Maas

Familial
Familie
Lengte (in km)
28 km

Bij je vertrek uit Namen, word je ondergedompeld in de ontspannen sfeer van de RAVeL van de Maas. Je passeert het dorp Wépion, wereldberoemd voor zijn aardbeien. 

Geleidelijk aan fiets je een van de mooiste landschappen van de Maasvallei in. Er zijn indrukwekkende rotsen en mooie bezienswaardigheden, zoals de beroemde tuinen van Annevoie.

Als je in Rivière aankomt, vergeet dan zeker niet omhoog te kijken. Met wat geluk zie je enkele deltavliegers zweven. Ze bewonderen het bucolische landschap vanuit de lucht.  Hun vertrekpunt is het uitkijkpunt van Sept Meuses. Kort na Anhée wordt het landschap gedomineerd door de ruïnes van het feodale kasteel van Poilvaches, gelegen boven op een hoge rots.  

Bij aankomst in Dinant kan je hectaren wijnstokken op de flanken van de valleien bewonderen. De stad van de koperslagers is fier op zijn Citadel en op zijn beroemde "couques de Dinant". Je kan er ook genieten van een ontspannen boottochtje op de Maas.

Details

De route: de volledige etappe situeert zich in de eigen bedding van de RAVeL.

Hoogteverschillen: geen

Bewegwijzering: de volledige etappe is goed bewegwijzerd.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Treinverbinding: station van Namen. Je gaat door het centrum van Namen om de Place d'Armes te bereiken. Je volgt de Rue du Pont. Vlak na de Samber ga je links de Rue du Grognon in. Zo sluit je aan op de RAVeL langs de linkeroever van de Samber.

Toegang met de auto: er zijn parkings

Rustzones:

  • Park La Plante in Namen
  • Langs de oevers van de Maas in Wépion

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Namen, uitgegeven door de SPW. Deze kaart, genaamd "Meer RAVeL, meer plezier", kan gratis besteld worden door hier te klikken.

Fietsen rond de route:

Kaart van de stap
frisepicto