Vind mijn traject Vind mijn traject

De La Hulpe à Wavre (stap 3)

Expert
Expert
Lengte (in km)
18.5 km

Vanuit Brussel vertrek je zuidwaarts richting Wallonië en de Ardennen. In Brabant kan je de typische sfeer opsnuiven. Je fietst langs mooie villa’s. De stad maakt al snel plaats voor een rustiger omgeving, zoals het Zoniënwoud, het Domein van Solvay of het park rond het kasteel van Terhulpen.

Wat verder kom je aan de oevers van het meer van Genval. Het is aangenaam fietsen in Rixensart richting Bierges en Waver. Waver is trouwens de hoofdstad van Waals-Brabant. Het is er heerlijk vertoeven. In de smalle straatjes kan je wegdromen of gezellig winkelen. Hier ligt ook het eindpunt van deze etappe, 

Details

De route:

De route loopt over kalme wegen, maar is momenteel niet bewegwijzerd. Klik hier voor een gedetailleerde beschrijving van het traject.

Aard van de weg:

Meestal vlak (hoofdzakelijk asfalt)

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbaar

Bewegwijzering:

De hele route is bewegwijzerd met de bordjes ‘EV5’.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:

Je fietst meestal op fietspaden of kalme wegen. Er zijn enkele trajecten op gewestwegen of in stadskernen die vrij druk zijn en waar er snel gereden wordt. Wees voorzichtig!

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt :

Weg van het Sanatorium naar Terhulpen (in de directe omgeving van de kliniek Forêt de Soignes en de R0)

Lambert 72 coördinaten : X : 153895 m - Y : 157900 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°43'53.85"N - Lengte : 4°25'26.12"E

Toegang per trein: Waterloo NMBS station (± 5 kilometers, na de eerste etappe van het regionale traject W2) of Terhulpen (± 7 kilometers, gelegen langs het traject).

Auto toegang: via de R0-ring, door een afslag te nemen kort na de aanduiding  km15 van de binnenring richting Waterloo, en km14 in de andere richting. Volg de borden naar het ziekenhuis "H Forêt de Soignes". Er zijn enkele parkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van het vertrekpunt.

 

Parkeergelegenheid:

Enkele parkeerplaatsen vlakbij het vertrekpunt.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Waals-Brabant uitgegeven door de SPW. De kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir" kan gratis besteld worden door hier te klikken.
Kaart van de stap
frisepicto