Vind mijn traject Vind mijn traject

De Wavre à Namur (stap 4)

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
51 km

Na jouw vertrek in Waver, de hoofdstad van Waals-Brabant, fiets je op de kleine plattelandswegen van het plateau van Haspengouw. Deze vruchtbare streek is de graanschuur van België. Je vindt er afwisselend tarwe- en bietenvelden. In dit weids landschap tref je rustige dorpjes en karaktervolle boerderijen.

Je kan een symbolische stop houden op de plek die het geografische centrum van België vormt, slechts enkele passen verwijderd van de fietsroute: de Place du Tram in het dorpje Nil-Saint-Vincent (Gemeente Walhain).

Je fietst verder tussen de eindeloze velden, om in Daussoulx op de RAVeL Lijn 142 te komen. Je daalt langzaam tot in Namen, de hoofdstad van Wallonië. Namen is de Poort van de Ardennen. Het is een aangename stad die over heel wat troeven beschikt. Denk maar aan de Citadel, waar je een prachtig uitzicht hebt op de samenvloeiing van de Samber en de Maas. De Citadel is een meesterwerk van Vauban, de grote militaire architect van Lodewijk XIV. In het historische hart houdt men van het goede leven.
 

Details

De route:

Tussen Waver en Daussoulx loopt de route over rustige landwegen met weinig autoverkeer. Dit deel is momenteel niet bewegwijzerd. Klik hier voor een gedetailleerde beschrijving.

Tussen Daussoulx en Namen volg je de RAVeL Lijn 142. Dit deel is bewegwijzerd met de EV5-borden. Vlak voor het einde van Lijn 142 in Namen, nadat je onder de brug gereden bent, verlaat je de RAVeL. Je slaat rechtsaf om de RAVeL van de Samber te bereiken. Deze brengt je tot in het centrum van Namen.

Aard van de weg:

Meestal glad (asfalt afgewisseld met beton).

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

De hele route is bewegwijzerd met de bordjes ‘EV5’.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt :

Place de l'Hôtel de ville van Waver, kruispunt van de rue de Nivelles en de rue du Chemin de Fer.

Lambert 72 coördinaten : X : 166950 m - Y : 156220 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°42'58.63" N - Lengte : 4°36'31.55" E

Treinverbinding:

Waver NMBS station. Om het vertrekpunt vanaf het station te bereiken, sla je linksaf op de Place Henri Berger. Ongeveer 100 meter verder neem je de Rue des Volontaires, sla dan rechtsaf op de Rue du Chemin de Fer.

Parkeergelegenheid:

Gratis parkeren aan de Avenue des Mésanges. Het vertrekpunt is 300 meter verder. Je gaat naar links aan de spoorwegovergang. Je volgt Rue du Chemin de Fer.

Rustplek :

Bij het binnekomen van Namen.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaarten van de provincies Waals-Brabant en Namen, uitgegeven door de SPW. De kaarten "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kunnen gratis besteld worden door hier te klikken.
Kaart van de stap
frisepicto