Vind mijn traject Vind mijn traject

De Namur à Dinant (stap 5)

Op de RAVeL van de Maas

Familial
Familie
Lengte (in km)
27 km

Bij het vertrek uit Namen, word je ondergedompeld in de rustgevende sfeer van de RAVeL van de Maas. Je passeert het dorp Wépion, wereldberoemd voor zijn heerlijke aardbeien. Geleidelijk aan bereik je een van de mooiste landschappen van de Vallei van de Maas. De weelderige landschappen, talrijke kliffen en de beroemde tuinen van Annevoie zullen je ongetwijfeld bekoren!

Als je in Rivière aankomt, vergeet dan zeker niet omhoog te kijken. Met wat geluk zie je enkele deltavliegers zweven. Ze bewonderen het bucolische landschap vanuit de lucht. Hun vertrekpunt is het uitkijkpunt van Sept Meuses. Kort na Anhée wordt het landschap gedomineerd door de ruïnes van het feodale kasteel van Poilvaches, op een hoge rots.  

Bij aankomst in Dinant kan je hectaren wijnstokken op de flanken van de valleien bewonderen. De stad van de koperslagers is fier op zijn Citadel en op zijn beroemde "couques de Dinant". Je kan er ook genieten van een ontspannen boottochtje op de Maas.

Details

De route:

De volledige etappe situeert zich in de eigen bedding van de RAVeL. De route start op de site Grognon, aan de voet van de Citadel, aan de samenvloeiing van de Samber en de Maas. Je daalt geleidelijk af naar de RAVeL op de rechteroever van de Samber. Na 100 meters bereik je de RAVeL van de Maas. U volgt de Maas op de linkeroever richting Dinant.

Aard van de weg:

Meestal glad (asfalt). Van Namen tot Anhée wisselen asfalt en straatstenen elkaar af. Belangrijk om weten is wel dat er aan de sluis van Houx over een lengte van 3 kilometers geen asfalt is, maar wel fijne dolomiet.

Hoogteverschillen:

Geen.

Bewegwijzering:

De hele route is bewegwijzerd met de bordjes ‘EV5’.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vetrekpunt:

Namur (rechteroever van de Samber), plaats genaamd Le Grognon, rue du Grognon.

Lambert 72 coördinaten : X : 185498 m - Y : 128001 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°27'42.35"N - Lengte : 4°52'7.33"E

Toegang per trein: Namen NMBS station.

Parking:  Er zijn parkeerplaatsen in de buurt van de vertrekpunt.

 

Aankomst:

Sluis Bouvignes-sur-Meuse, Kolonel Cadouxlaan in Dinant (linkeroever van de Maas).

Lambert 72 coördinaten : X : 188173 - Y : 106400

GPS coördinaten:  Breedte:  50°16’2.64’’ N - Lengte : 4°54’15.04’’ E

Toegang per trein: in het station van Dinant kan je terugkeren of verder reizen met de trein. Fiets ongeveer 1 kilometer op de linkeroever van de Maas langs de RAVeL. Vlak voor de brug: twee keer rechtsaf, het NMBS-station bevindt zich links voor u.

 

Rustplaats:

  • Park La Plante in Namen.
  • De oevers van de Maas in Wépion.

 

Gidsen/Kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Namen uitgegeven door de SPW. De kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir" kan gratis besteld worden door hier te klikken.

 

Fietsen rond de route:

Kaart van de stap
frisepicto