Vind mijn traject Vind mijn traject

De Dinant à Namur (stap 2)

Op de RAVeL van de Maas

Familial
Familie
Lengte (in km)
28 km

Je verlaat Dinant, de stad van de koperslagers, op de RAVeL aan de linkeroever van de Maas. Je ziet enkele hectaren wijnranken op de flanken van de valleien. Kort voor Anhée wordt het landschap gedomineerd door de ruïnes van het feodale kasteel van Poilvaches. Het kasteel ligt op een rots. Dit is een van de meest betoverende stukken van de vallei van de Maas. De weelderige landschappen, talrijke kliffen en de beroemde tuinen van Annevoie zullen je ongetwijfeld bekoren !

Als je in Rivière aankomt, vergeet dan zeker niet omhoog te kijken. Met wat geluk zie je enkele deltavliegers zweven. Ze bewonderen het bucolische landschap vanuit de lucht.  Hun vertrekpunt is het uitkijkpunt van Sept Meuses.

Bij het binnenrijden van Namen passeer je het dorp Wépion. De aardbeien van Wépion zijn wereldberoemd. Al snel doemt de Citadel van Namen voor je op. Dit meesterwerk is van de hand van Vauban, de grote militaire architect van Lodewijk XIV. Namen is de hoofdstad van Wallonië én tegelijkertijd de Poort van de Ardennen. Het is een aangename stad die over heel wat troeven beschikt. 

Details

De route:

Je steekt de brug over in Dinant. Na de brug ga je rechtsaf om via de linkeroever en de RAVeL van de Maas richting Namen te fietsen. Vlak voor je in Namen aankomt - bij de sluis van La Plante – kan je naar het centrum van Namen rijden. Je kan hier ook oversteken om via de rechteroever richting Hoei te fietsen.

Aard van de weg: meestal glad.. Bij de sluis van Houx is er over een lengte van 3 km geen asfalt, maar fijne dolomiet. Van Anhée tot Namen, wisselen asfalt en straatstenen elkaar af.

Hoogteverschillen: geen

Bewegwijzering: de volledige etappe is bewegwijzerd met de bordjes van "La Meuse à vélo". 

Waarschuwingen
Praktische informatie

Rustgebied:

  • De oevers van de Maas in Wépion.
  • Park ‘La Plante’ in Namen.

 

Kaart van de stap
frisepicto