Vind mijn traject Vind mijn traject

De Montjoie/Monschau (D) à Saint-Vith/Sankt-Vith (stap 2)

Op de RAVeL van lijn 48

Familial
Familie
Lengte (in km)
44 km
 pmr

Vanaf het oude station van Monschau leidt de route je naar de Rurvallei in België. Het unieke heidelandschap is de voorbode van het Natuurpark van de Hoge Venen. Doordat dit fascinerende hoogveengebied een gigantisch waterreservoir is, moet de route talrijke beken en rivieren overbruggen. Op het stuk tussen Kalterherberg (D) en Sourbrodt (B) kan je ook een draisine of railbike huren.   

De Vennbahn gaat dan verder in zuidelijke richting door een open landschap. Na Waimes volgt de route de bossen van Wolfsbusch. Ter hoogte van Montenau kan je het heerlijke aroma van de vers gerookte Ardense ham opsnuiven. Je volgt gedeeltelijk de Amblève, zodat je zachtjes kan afdalen richting Sankt-Vith, een levendig stadje. In het museum “Zwischen Venn und Schneifel” kan je de regionale geschiedenis en het bewogen verleden van Vennbahn ontdekken.

Details

Vertrekpunt:

Het voormalige station van Monschau (D)

Lambert 72 coördinaten : X : 282147 m - Y : 141023 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°33’53.89 ‘’ E - Lengte : 06°14’03 ‘’ N

Toegang met de auto : via de L214 "Eupener Straße". Neem de afslag van de Steindrich Straße die naar het stationsplein leidt.

Aankomst :

Vennbahnstraße 2  à 4780 Saint-Vith

Lambert 72 coördinaten: X : 275463 m - Y : 109230 m

GPS coördinaten : Breedte : 50°16’50.50 ‘’ E - Lengte : 06°07’45.13 ‘’ N

 

Aankomst in het centrum van de stad:

Ga voor de Triangel de Bahnhofstraße in. Bij de kerk ga je linksaf naar de parkeerplaats. Daar rijd je de Mühlenbachstraße op (alleen fietsers mogen in de richting Mühlenbachstraße rijden).

 

Rustplaats:

Reichenstein, Kalterherberg, Sourbrodt, Weywertz, Faymonville, Waimes, Born, Wallerode.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Luik uitgegeven door de SPW. Deze kaart, genaamd "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan gratis besteld worden door hier te klikken.
  • Alle documentatie is te verkrijgen via de website van ATEB (https://www.ostbelgien.eu/nl). Er is ook een kaart 1/100.000 beschikbaar waarop de Vennbahn, de verbindingen met andere RAVeL's (Lijn 45 in Waimes naar Trois-Ponts, L45A in Bütgenbach naar de Duitse grens) en de verbindingen met het Duitse fietsnetwerk ("Radweg") zijn aangeduid.

 

Fietsen rond de route:

Waarschuwingen
Praktische informatie
De route:

Vanaf het vertrek van het voormalige station van Monschau (D) loopt de etappe volledig in eigen bedding op de RAVeL Lijn 48-Vennbahn, met uitzondering van een korte verbinding bij het binnenrijden van Sankt-Vith om aan het einde van deze etappe 2 te komen.

Aard van de weg : glad (asfalt)

 

Hoogteverschillen : geen of een verwaarloosbare helling

Bewegwijzering : de route is volledig voorzien van de borden "RAVeL Lijn 48 - Vennbahn".

Aansluitingen (km worden vermeld vanaf het beginpunt) :

  • In Kalterherberg (D): Verbinding met de Rurufer Radweg (fietspad van de Rur. Je volgt deze rivier van het Signal de Botrange tot aan de monding in de Maas in Roermond (NL).
  • In Weywertz volg je de RAVeL Lijn 45a linksaf richting Bütgenbach (RAVeL Lijn 45a) en Jünkerath (D). Aansluiting met de Kyll-Radweg.
  • Aan het voormalige treinstation van Waimes kan je in de richting fietsen van de RAVeL lijn 45 richting Malmedy, Stavelot en Trois-Ponts.
Kaart van de stap
frisepicto