Vind mijn traject Vind mijn traject

Ligne 48 - Vennbahn

Familial
Familie
Lengte (in km)
71 km

De Raeren à Sankt-Vith/Saint-Vith

Vennbahn_logo.gif

De gekste grens van Europa !

Deze fietstocht loopt door een prachtig, heuvelachtig landschap, ook al zijn de hoogteverschillen op dit parcours zeer klein (max. 2%). Dit is een van de grote voordelen van fietsen op de RAVeL van de oude spoorlijn 48 met zijn talrijke stenen viaducten en nieuwe metalen tunnels.

Je zal ongetwijfeld genieten van de Duitstalige regio, de Duitse Eifel die vlakbij ligt en de prachtige landschappen van de Hoge Venen. Om nog maar te zwijgen over de wouden en bossen die de Vallei van de oostelijke Amblève typeren. Het fietsgenot stijgt ten top bij een bezoek aan de steden Monschau en Sankt-Vith.

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : Ligne 48 - Vennbahn 2

De Raeren à Montjoie/Monschau (D) (stap 1)
RAVeL van lijn 48

Het traject van de RAVeL van Lijn 48 start aan het voormalige station van Raeren.

Al snel flirt de Vennbahn met de grens van België en Duitsland. Nu eens fiets je in Duitsland, dan weer in België. Wel bijzonder is dat de RAVeL van Lijn 48 zich op Belgisch grondgebied bevindt, terwijl de zones aan beide zijden van de spoorlijn zich hoofdzakelijk op Duits grondgebied bevinden. Onderweg kom je enkele overblijfselen van het spoorwegnet tegen. Het zijn de stille getuigen van een roemrijk verleden. 

Familial
Familie
Lengte (in km)
26,5 km
De Montjoie/Monschau (D) à Sankt-Vith/Saint-Vith (stap 2)
RAVeL van lijn 48

Vanaf het oude station van Monschau leidt de route je naar de Rurvallei in België. Het unieke heidelandschap is de voorbode van het Natuurpark van de Hoge Venen. Doordat dit fascinerende hoogveengebied een gigantisch waterreservoir is, moet de route talrijke beken en rivieren overbruggen. Op het stuk tussen Kalterherberg (D) en Sourbrodt (B) kan je ook een draisine of railbike huren.  

Familial
Familie
Lengte (in km)
44 km
frisepicto