Vind mijn traject Vind mijn traject

De Assenois (Vaux-sur-Sûre) à Martelange

Op de pre-RAVeL Lijn 618

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
21 km
 cavalier

Deze RAVeL-route volgt de voormalige spoorweglijn 618 tussen de vijvers van Assenois, La Strange in Hompré en Martelange. Je doorkruist de vele dorpjes van de omgeving van Bastenaken, in de rustige en idyllische omgeving van de Vallei van de Strange en de Sûre. Een groot deel van dit gebied maakt deel uit van Natura 2000, de perfecte plek dus om te fietsen. Bij aankomst in Martelange, kan je verder fietsen naar Redange en Luxemburg Stad. Je volgt dan het fietsnetwerk van het Groothertogdom Luxemburg.

In de gemeente Fauvillers vind je didactische panelen met als thema "Mémoire du Tram". Je leert er alles over de oude stopplaatsen en historische weetjes. Alles mooi verpakt in een originele look met de voorkant van een locomotief. 

Details

De route:

De Pre-RAVEL van de voormalige spoorweglijn 618 loopt door Assenois, Salvacourt, Hompré, de prachtige site van de vijvers van de Strange (een heerlijke plek om even te ontspannen), Hollange, Strainchamps, Bodange, Wisembach en Radelange. Daarna kom je aan in de grensstad Martelange.

Aard van de weg:

Fijne steentjes op Lijn 618, behalve in de gemeenten Vaux-sur-Sûre en Martelange waar de Pre-RAVeL geasfalteerd is. Op de grindzones zijn er enkele smalle doorgangen tussen gras. Sommige stukken kunnen een beetje modderig zijn. Het parcours is geschikt voor een gewone fiets. Tussen Strainchamps en Bodange is er gedurende 1 kilometer een slechte weg (onbeheerde bosweg). 

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbare helling.

Bewegwijzering:

De volledige route is bewegwijzers door de bordjes "Lijn 618". 

Veiligheidsvoorzorgsmaatregelen:

Bij het oversteken van de regionale weg N848 in Radelange is voorzichtigheid geboden. Dat is ook het geval wanneer je op de N848 fietst gedurende +/- 900 meters.

Aansluitingen:

  •  In Martelange kan je verder fietsen op de EV5. Je sluit dan aan op het nationale fietsnetwerk van het Groothertogdom Luxemburg, om Redange, Aarlen of Luxembourg Stad te bereiken. Zie de gedetailleerde beschrijving door hier te klikken.
Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Het oude station van Assenois.

Lambert 72 coördinaten : X : 244200 m - Y : 736685 m.

GPS coördinaten:  Breedte: 55° 54’ 56.43’’ N - Lengte : 05° 52’ 7.08’’ E.

 

Aankomstpunt :

Martelange (parking van de sporthal), Rue de Radelange, langs de N848.

Als u de loopbrug over de Sûre bent overgestoken, gaat u rechtsaf, dan iets verder naar links het betonnen pad tussen de tennisbaan en een gebouw waarin zich de kleedkamers van het sportcentrum bevinden.

Lambert 72 coördinaten :  X : 247925 m - Y : 58696 m

GPS coördinaten:  Breedte: 49°49’54‘’ N - Lengte : 5°43’48 ‘’ E

 

Rustzones:

Vijvers van de Strange in Hompré (er is een cafetaria), park Tannerie in Martelange (aan de finish, achter het sportcentrum).  

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL-kaart van de provincie Luxemburg, gepubliceerd door SPW. Deze kaart, genaamd "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan gratis besteld worden door hier te klikken.
  • Voor PC's (Luxemburgse nationale fietspaden) zie de kaart «Luxembourg By Cycle» van de vereniging LVI: www.lvi.lu.
Kaart van de stap
frisepicto