Vind mijn traject Vind mijn traject

Lignes 47 et 46

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
26,5 km

De Sankt-Vith/Saint-Vith à Steinebrück (Saint-Vith) et Lengeler (Burg-Reuland)

Deze fietstocht loopt door een prachtig, heuvelachtig landschap, ook al zijn de hoogteverschillen op dit parcours zeer klein (max. 2%). Dit is een van de grote voordelen van fietsen op de RAVeL van de oude spoorlijnen 47 en 46 met zijn talrijke viaducten en tunnels.

Je zal ongetwijfeld de Duitstalige regio van ons land waarderen, met zijn uitgestrekte wouden en bossen in de vallei van de Our op het grondgebied van Sankt-Vith en Burg-Reuland.

Deze route volgt het traject van de Vennbahn, een voormalige spoorlijn die door 3 landen loopt en nu één van de langste en mooiste groene routes van Europa is. De Vennbahn is zeer populair bij liefhebbers van zacht toerisme. Kijk zeker eens op de speciale website: www.vennbahn.eu.

Interactieve kaart
 

Image de l'itinéraire

Deuxième image de l'itinéraire

De route etappes : Lignes 47 et 46 2

De Sankt-Vith/Saint-Vith à Steinebrück (stap 1)
Op de RAVeL-regels 47 en 46

Sankt-Vith is een stad die nu eens Duits, dan weer Belgisch was. Na het vertrek kom je in de romantische vallei van de Our, in het Eifelgebergte en in de Ardennen. Je passeert het charmante dorpje Neidingen. Je kan daarna een tussenstop maken bij het voormalige treinstation van Lommersweiler voordat je Steinebrück bereikt aan de Belgisch-Duitse grens.

Familial
Familie
Lengte (in km)
8,5 km
De Sankt-Vith/Saint-Vith à Steinebrück (Saint-Vith) et Lengeler (Burg-Reuland)(stap 2)

Na het vertrek in Steinebrück kom je in de romantische vallei van de Our, in het Eifelgebergte en in de Ardennen. Je verlaat al snel de RAVeL Lijn 46 om in de omgeving van Hemmeres de Belgisch-Duitse grens over te steken.

Je komt terug in België in het dorp Auel. En al snel doemen de ruïnes van het kasteel van Burg-Reuland voor je op, de bekroning van deze etappe. Deze burcht domineert de regio al sinds de 12e eeuw.

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
18 km
frisepicto