Vind mijn traject Vind mijn traject

De Sankt-Vith/Saint-Vith à Steinebrück (Saint-Vith) et Lengeler (Burg-Reuland)(stap 2)

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
18 km

Na het vertrek in Steinebrück kom je in de romantische vallei van de Our, in het Eifelgebergte en in de Ardennen. Je verlaat al snel de RAVeL Lijn 46 om in de omgeving van Hemmeres de Belgisch-Duitse grens over te steken.

Je komt terug in België in het dorp Auel. En al snel doemen de ruïnes van het kasteel van Burg-Reuland voor je op, de bekroning van deze etappe. Deze burcht domineert de regio al sinds de 12e eeuw.

Daarna fiets je langs de rivier Ulf richting het Groothertogdom Luxemburg. Ter hoogte van Lengeler rijd je recht op een tunnel af, die de grens aangeeft. Helaas blijft deze tunnel tot nader bericht gesloten voor verkeer. Een zeldzame vleermuissoort heeft zijn toevlucht gezocht in deze obscure donkere tunnel en voorlopig mag de rust niet verstoord worden. Toch is het de moeite waard om de tunnel langs de Luxemburgse kant te bekijken. De verwilderde en met mos begroeide bevestigingsmuren hebben iets majestueus en mystiek. 

Details

De route:

Vanaf Steinebrück volg je de RAVeL Lijn 46 richting Sankt-Vith. Je volgt de route van etappe 1 in tegenovergestelde richting gedurende iets meer dan een kilometer. Dan ga je linksaf op kleine wegjes richting Hemmeres, een dorpje in Duitsland. Neem in dit dorp snel de weg naar rechts, richting het dorp Auel in België. De grens ligt in het midden van een houten loopbrug waar je de Our kan oversteken.

In Auel vind je de RAVeL van Lijn 47. Je passeert de gemeente Burg-Reuland. Kort nadat je het voormalige station van Lengeler gepasseerd bent, gaat de RAVeL op een klein kruispunt nog iets meer dan een kilometer verder tot aan de gesloten grenstunnel.

Aard van de weg: geasfalteerd.

Hoogteverschillen: verwaarloosbaar

Bewegwijzering: de route is volledig bewegwijzerd met borden ‘RAVeL Lijn 46’ en ‘RAVeL Lijn 47-Vennbahn’. 

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Steinebrück (gemeente Sankt-Vith) langs de N646, onder de brug van de E42.

Je kan dicht bij het startpunt parkeren.

Aankomst:

Grenstunnel van Lijn 47, vlak na Lengeler.

Kaart van de stap
frisepicto