Vind mijn traject Vind mijn traject

De Sankt-Vith/Saint-Vith à Steinebrück (stap 1)

Op de RAVeL-regels 47 en 46

Familial
Familie
Lengte (in km)
8,5 km
 cavalier  pmr

Sankt-Vith is een stad die nu eens Duits, dan weer Belgisch was. Na het vertrek kom je in de romantische vallei van de Our, in het Eifelgebergte en in de Ardennen. Je passeert het charmante dorpje Neidingen. Je kan daarna een tussenstop maken bij het voormalige treinstation van Lommersweiler voordat je Steinebrück bereikt aan de Belgisch-Duitse grens.

Details

De route:

Vanaf het voormalige treinstation van Sankt-Vith volg je de RAVeL Lijn 47 gedurende 800m. Daarna ga je linksaf op een kleine weg naar Neidingen. Wees aandachtig om bij de kruispunten geen wegwijzers te missen!

Bij het vertrek uit Neidingen neem je terug de RAVeL Lijn 47. Na het oude station van Lommersweiler blijf je links de RAVeL Lijn 46 volgen tot aan het einde van deze etappe in Steinebrück.

Aard van de weg: vanaf de start in Sankt-Vith tot in Steinebrück is de route grotendeels glad (asfalt). Er zijn enkele korte stukken met fijne steentjes.

Hoogteverschillen: verwaarloosbaar

Bewegwijzering: de route is volledig voorzien van de borden ‘RAVeL Lijn 47 – Vennbahn’ en ‘RAVeL Lijn 46’.

Verbindingen:

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt: grote parking vlakbij.

 

Aankomst: er is een parking

 

Rustzone: Lommersweiler

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Luik, uitgegeven door de SPW. De kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir ", kan gratis besteld worden door hier te klikken.
  • Alle documentatie is te verkrijgen via de website van ATEB (http://www.eastbelgium.com). Er is ook een kaart 1/100.000 beschikbaar waarop de Vennbahn, de verbindingen met andere RAVeL's (Lijn 48 naar Waimes) en de verbindingen met het Duitse fietsnetwerk (Eifel-Ardennen Radweg) zijn aangeduid.

 

Fietsen rond de route:

Kaart van de stap
frisepicto