Vind mijn traject Vind mijn traject

Boucle du Barrage de la Gileppe

Tussen Barrage en Westhertogenwald

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
15 km

Deze lusvormige fietstocht loopt door het hart van het schitterende Hertogenwald - het bos van de hertogen - in de regio van de Oostkantons. De kunstmatige toren aan het meer werd gebouwd tussen 1875 en 1878. Je kan er genieten van het landschap met naaldbomen en loofbomen. Je hebt er een onvergetelijk uitzicht op de diepe valleien, waar heel wat beekjes, afkomstig van het Fagnard-plateau, vrolijk kabbelen. Een paradijs voor rustzoekers.

Aan het einde van jouw tocht kan je van een welverdiende snack genieten. Met een van de twee panoramische liften kan je naar de top van de toren, op een hoogte van 77 meter. De perfecte plaats om een laatste blik te werpen op deze prachtige regio, met een panoramisch uitzicht. Een onvergetelijke herinnering aan deze dag.

Details

De route: RAVeL loopt grotendeels in eigen bedding, een derde deel van het parcours loopt op de weg. Wees voorzichtig aan het eind van het parcours. Je rijdt dan iets meer dan 1 km langs de gewestweg N629.

Aard van de weg: glad (asfalt) met af en toe een ruwere deel.

Hoogteverschillen: heuvelachtig, je klimt in totaal 221meter

Bewegwijzering: geen

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen: je fietst gedeeltelijk op de RAVeL in eigen bedding. Wees extra aandachtig op de weg tussen het dorp Herbiester en de stuwdam van de Gileppe.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Start en eindpunt: Vertrek aan het begin van de RAVeL, vlakbij de stuwdam en het parkeerterrein.

 

Rustzones: er zijn verschillende rustplekken op de route, soms met schuilplaatsen, meestal op aan oude stations zoals Roetgen.

 

Gidsen/kaarten:

 

  • RAVeL kaart van de provincie Luik uitgegeven door de SPW. Deze kaart "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken.
  • Alle documentatie is te verkrijgen via de website van ATEB (http://www.eastbelgium.com). Er is ook een kaart 1/100.000 beschikbaar waarop de Vennbahn en de verbindingen met andere RAVeL's en de verbindingen met het Duitse fietsnetwerk ("Radweg") zijn aangeduid. 

Fietsen rond de route:

VeloTour, fietsknooppuntennetwerk van de Hoge Venen: http://www.eastbelgium.com/fr/loisirs/velo/velotours/home/reseau-de-pistes-cyclables/

Kaart van de stap
frisepicto