Vind mijn traject Vind mijn traject

De La Louvière à Thuin (stap 2)

Sur le RAVeL des Lignes 422, 108 et 109/1

Familial
Familie
Lengte (in km)
30,5 km

Vooraleer je afscheid neemt van de multiculturele stad La Louvière, kan je een omweg maken om de hydraulische scheepsliften op het Historisch Centrumkanaal te bekijken. Ze zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Daarna fiets je verder zuidwaarts op de RAVeL Lijn 422. Je passeert Saint-Vaast, Trivières en Péronnes om zo in Binche aan te komen. Deze stad staat op de wereldkaart dankzij zijn ‘Gilles’. Het carnaval van Binche is door UNESCO erkend als Werelderfgoed.

Je laat de middeleeuwse sfeer van Binche achter je om rustig over de RAVeL van de Lijnen 108 en 109/1 te fietsen. Hier regeert de natuur. Je rijdt door weidse landschappen met velden en bossen naar de aankomst in Thuin, mooi genesteld in de bucolische Vallei van de Samber. In deze stad, die nog steeds zeer populair is bij bootliefhebbers, waren vroeger verschillende scheepswerven gevestigd. Thuin is ook bekend dankzij zijn hangende tuinen en zijn architectonische pareltjes. 

Details

De route:

Het grootste deel van de route loopt in eigen bedding, namelijk de (pre-)RAVeL van Lijn 422 tussen Saint-Vaast (bij het vertrek van La Louvière) en Binche, daarna Lijn 108 tussen Binche en Fauroeulx en ten slotte Lijn 109/1 tussen Fauroeulx, Lobbes en Thuin.

Om het begin van de pre-RAVeL lijn 422 in Saint-Vaast te bereiken, moet je La Louvière verlaten via de Rue de Bouvy. Nadat je over de spoorlijn gefietst bent, vind je de pre-RAVeL van Lijn 422 op ongeveer 500 meters aan je rechterkant (2e rechts). Volg vanaf dit punt gewoon de bewegwijzering naar Thuin.

Aard van de weg:

Glad (hoofdzakelijk asfalt).

Hoogteverschillen:

Geen of verwaarloosbaar

Bewegwijzering:

Behalve de eerste 600 meters is de route bewegwijzerd met de diverse te volgen bestemmingen. De bordjes met ‘W3’ zijn nog niet geplaatst.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:

Tijdens je doortocht door La Louvière en Binche fiets je op stadswegen. Er is meestal druk, maar traag autoverkeer. Wees extra voorzichtig !

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Op het kruispunt van de rue de Bouvy en de rue Jean-Baptiste Ballas in La Louvière.

Lambert 72 coördinaten : X : 136597 m - Y : 128474 m

GPS coördinaten: Breedte: 50°28'1,00 "N - Lengte: 4°10'47,84 "E

Toegang per trein: Het NMBS station van La Louvière-Sud  ligt op ongeveer 600 m afstand.

Parkeergelegenheid: mogelijkheid te parkeren in de rue de la Gare de Bouvy.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Henegouwen, gepubliceerd door de SPW. Deze kaart, genaamd "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan gratis besteld worden door hier te klikken.

 

Fietsen in de omgeving:

Kaart van de stap
frisepicto