Vind mijn traject Vind mijn traject

De Thuin à Chimay (stap 3)

Op de RAVeL-lijn 109/2

Familial
Familie
Lengte (in km)
45 km
 cavalier  pmr

Je verlaat Thuin en Thudinie via de RAVeL van Lijn 109/2. Je laat meteen ook de rustgevende Vallei van de Samber achter je om zo de Laars van Henegouwen te bereiken. Je fietst tussen weiden, akkers en kleine valleien. De stilte regeert hier. Tijdens het eerste deel van de route rijdt er naast de RAVeL van Lijn 109/2 een toeristisch trammetje. 

Je passeert in alle rust Thuillies, Ossogne en Strée, typische dorpjes met bakstenen huisjes. Je nadert de Franse grens met de Henegouwse Fagne als decor. Je komt aan in Beaumont, een middeleeuws stadje met zijn indrukwekkende Salamandertoren. Daarna fiets je door het staatsbos van Sivry-Rance, waar rood marmer ontgonnen wordt. Het is het land tussen 2 meren. In Froidchapelle kom je aan de ‘Véloroute des Lacs’, die de meren van L’Eau d'Heure verbindt met het meer van Val Joly (F). Je hebt zonder enige twijfel de meest groene streek van Henegouwen doorkruist. Het einde van deze etappe bevindt zich in de Prinsenstad Chimay. Je hebt een trappistenbier met een blokje trappistenkaas meer dan verdiend! Alles is met zorg bereid door de monniken van de benedictijnenabdij van Scourmont. 

Details

Route :

Het parcours volgt de hele tijd de RAVeL van Lijn 109/2.

Aansluitingen :

In Froidchapelle kan je aansluiten op de ‘Véloroute des Lacs’. Je volgt dan de bewegwijzering naar de meren van l'Eau d' Heure in België of naar het meer van Val Joly in Frankrijk.

Aard van de weg :

Glad (asfalt).

Hoogteverschillen :

Geen of verwaarloosbaar.

Bewegwijzering :

De route is volledig bewegwijzerd met de diverse te volgen bestemmingen. De bordjes met ‘W3’ zijn nog niet geplaatst.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Aan het begin van de RAVeL lijn 109/2, bij de spoorwegovergang tussen de Avenue de la Couture en de Rue du Fosteau in Thuin (vlakbij het Ontdekkingscentrum van Vicinal).

Lambert 72 coördinaten : X : 143650 m - Y : 114580 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°20'31.75"N - Lengte : 4°16'46.31"E

Toegang per trein: Thuin NMBS station.

Parkings: talrijke parkeermogelijkheden in de omgeving.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincies Henegouwen en Namen, gepubliceerd door de SPW. Deze kaarten "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken.

 

Fietsen in de omgeving van de route :

Kaart van de stap
frisepicto