Vind mijn traject Vind mijn traject

De Durbuy à La-Roche-en-Ardenne (stap 3)

De parel van de Ardennen

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
33 km

Je verlaat Durbuy, de kleinste stad van de wereld. Het historisch centrum van Durbuy is bijzonder goed bewaard gebleven. Veel huizen zijn gebouwd met kalksteen uit de steengroeven van de regio. Je fietst door de weelderige landschappen van de Ourthe. Deze rustig kabbelende en visrijke rivier bewaart heel wat boeiende verhalen en legenden.   

Wanneer je in Hotton aankomt, kan je de bekende grotten bezoeken, in de Michelin-gids goed voor 2 sterren. Natuurlijk kan je ook een heerlijk visgerecht degusteren aan de oevers van de rivier. Je fietst over kalme wegen langs mooie dorpjes zoals Hampteau, Rendeux, Marcourt en Jupille. Let zeker op de typische architectuur van de Ardennen

Deze etappe eindigt in La Roche-en-Ardenne, ook bekend als de stad van Berthe, een vriendelijk spook dat nog steeds door de ruïnes van het middeleeuwse kasteel waart. Een bezoek aan deze burcht is een must! Ook niet de missen is de jaarlijkse passage in de maand april van de wielerklassieker ‘Luik-Bastenaken-Luik’, Doyenne genaamd in de volksmond.

Details

De route:

De route loopt veelal over kleine, kalme wegen, ver weg van het autoverkeer. Wees wel voorzichtig bij je doortocht door Hotton, Rendeux en tussen Jupille-sur-Ourthe en La Roche-en-Ardenne. Hier maak je gebruik van regionale wegen met druk autoverkeer.

Aard van de weg:

Hoofdzakelijk glad (asfalt en beton). Er zijn enkele stukken in goede grind.  

Hoogteverschillen:

Het parcours is licht heuvelachtig, met een steilere helling bij het vertrek uit Durbuy richting Petit-Han.

Bewegwijzering:

De hele route is bewegwijzerd.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:

Je rijdt meestal op kleine, kalme wegen, soms in eigen bedding. De drie trajecten op regionale wegen vragen extra aandacht, omdat automobilisten hier vaak heel snel rijden.

Aansluitingen:

  • In Durbuy kan je de verbinding volgen tussen de RAVeL van de Ourthe en die van Lijn 126 in Les Avins (Clavier). Deze verbinding loopt over kalme wegen en is volledig bewegwijzerd. Je moet er wel serieus klimmen bij het verlaten van Durbuy.
Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Rue du Comte d'Ursel aan de uitgang van Durbuy, op de N833, vlakbij de "Place de la Passerelle" (n°41).

Lambert 72 coördinaten : X : 227218 m - Y : 116133 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°21'3.84"N - Lengte : 5°27'13.62"E

Toegang met de auto: parkeergelegenheid vlakbij het startpunt.

Om het vertrekpunt te bereiken vanaf de Place aux Foires en het VVV-kantoor in het centrum van Durbuy: ga op de brug aan het einde van het plein naar boven en sla linksaf naar de Rue du Comte d'Ursel (N833). Op het kruispunt met de Rue Neuve Voie die naar links gaat richting Bohon, ga je rechtdoor. Uw vertrekpunt is net na de hoek van het huis met het n°41, voor een klein plein met een brouwerij ("Place de la Passerelle").  Uw route gaat rechtdoor in de Rue du Comte d'Ursel (N833).

 

Rustplek:

Hotton (rechteroever van de Ourthe) en het centrum van La Roche-en-Ardenne

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Luxemburg, gepubliceerd door de SPW. Deze kaart"Plus de RAVeL, plus de plaisir» kan je gratis bestellen via de RAVeL website door hier te klikken
  • Kaart met fietsknooppunten van de Famenne, verdeeld door de Toeristische Diensten 

 

Fietsen in de buurt van de route:

 

Kaart van de stap
frisepicto