Vind mijn traject Vind mijn traject

De La-Roche-en-Ardenne à Libramont (stap 4)

Op de kleine wegen van de Ardennen

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
48 km

Nog een laatste blik op het mysterieuze La-Roche-en-Ardenne en je bent weer op weg door diepe valleien en beboste heuvels richting Erneuville en zijn uitgestrekte grasplateaus.U neemt een aangename, zacht glooiende weg op het betoverende parcours van de Ry de Bronze.

U komt door vele pittoreske dorpjes met zoete namen zoals Grainchamps, Tresfontaines, Wyompont, Ortheuville, Lavacherie of Amberloup.
Soms hangen deze dorpjes vast aan de kruinen van de Ardennen, soms onderin de vallei van de westelijke Ourthe, en zullen ze u verbazen met hun rustieke en rustige kanten.
Als u de rustige en groene gemeente van Sainte-Ode achter u laat, klimt u langzaam naar Libramont en overweegt u kerken, kapellen, oude washuizen en kastelen, om een hoogte van 500 meter te bereiken. 
Tenslotte komt u aan op uw bestemming, niet ver van de overdekte markt van Libramont die elk jaar meer dan 200.000 bezoekers ontvangt tijdens de landbouw, bosbouw en agrovoedingsbeurs.

Details

De route:
Het grootste deel van de route loopt over kleine, rustige wegen die beschut zijn tegen het verkeer.

Aard van de weg: 
Glad (meestal asfalt).

Hoogteverschillen: 
Een glooiend parcours, maar zonder veel moeite. Een iets langere helling van ongeveer 3 kilometers voor de aankomst in Erneuville.

Bewegwijzering: 
De hele route is bewegwijzerd met de bordjes ‘W7’.

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Place du Bronze, La Roche-en-Ardenne.
Lambert 72 coördinaten : X : 236226 m - Y : 97237 m
GPS coördinaten: Breedte: 50°10'47.81"N - Lengte : 5°34'33.67"E

 

Rustplek: 
Wyompont.
 
 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL-kaart van de provincie Luxemburg, gepubliceerd door SPW. Deze kaart, "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken.

 
 

Fietsen in de omgeving van de route: 

 

Kaart van de stap
frisepicto