Vind mijn traject Vind mijn traject

Routes

Internationale routes 1

EuroVelo 5
Via Romea Francigena

Wie fietst langs de EuroVelo 5 route, zal heel wat ongekende schatten ontdekken, en dit zowel op het vlak van natuur, architectuur, cultuur als brouwerijerfgoed.

Na het verlaten van de Franse stad Lille (Rijsel), ook wel de ‘Hoofdstad van Vlaanderen’ genoemd, fiets je in een bucolische groene omgeving. Via het Kanaal van Roubaix kom je in België aan. Talrijke kleine sluizen en brugjes volgen elkaar op. De perfecte plek om met volle teugen van het kabbelende water te genieten. Je fietst langs het Spierekanaal en de Schelde eerst Wallonië en wat later Vlaanderen binnen.   

Expert
Expert
Lengte (in km)
304 km

Regionaal routes 1

W9 La Véloroute grandeur Nature
De Raeren à Martelange

Het noordelijke deel van deze route W9 volgt de 125 kilometers lange Vennbahn of de spoorlijn van de Hoge Venen, één van de langste en mooiste groene routes in Europa die 3 landen doorkruist. De Vennbahn maakt deel uit van het RAVeL-netwerk en is aangelegd op de vroegere spoorlijnen Raeren-Sankt-Vith (nr 48) en van Saint-Vith naar Lengeler op de lijn 47 aan de Luxemburgse grens.

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
157 km

Lokaal routes 3

Ligne 163
De Gouvy à Libramont

Deze route volgt volledig de oude spoorlijn n° 163. In de valleien kan je genieten van de folklore en streekgastronomie. Je daalt rustig en veilig af naar de groene long van de Belgische Ardennen. Eerst doorkruis je dichtbegroeide bossen met loof- en naaldbomen.

Tussenliggend
Tussenliggend
Lengte (in km)
57 km
Ligne 164
De Bastogne à Wiltz (L)

Je vertrekt voor deze prachtige fietstocht vanuit Bastogne. Je zal afwisselend door bossen en weiden fietsen, open en iets meer gesloten landschappen verkennen. Je rijdt langs de Wiltz, een riviertje met meerdere gezichten. Eerst is het een wilde stroom en daarna wordt het een rustigere rivier. Je passeert heel wat kleine bruggen en houten loopbrugjes.

Familial
Familie
Lengte (in km)
7 km
Lignes 613 et 163
De Houffalize à Bastogne

Zodra je Houffalize verlaat, kom je in het historische hart van de "Slag om de Ardennen". In de diepe valleien in de omgeving snuif je de geschiedenis op. Deze regio is echter ook gekend dankzij de wielersport. Houffalize is het kloppende hart van de mountainbike. Misschien heeft de gezonde berglucht iets mee te maken ? Dankzij de RAVeL kan je veilig en rustig afdalen naar de groene long van de Belgische Ardennen.

Je doorkruist niet alleen dichtbegroeide bossen met loof- en naaldbomen maar ook hoge landbouwplateaus, bezaaid met imposante boerderijen. Daarna komt je aan in Bourcy, een vredig dorp op 500 meter boven de zeespiegel.

Familial
Familie
Lengte (in km)
21 km
frisepicto