Vind mijn traject Vind mijn traject

De Hannut à Liège (stap 4)

Op de kleine wegen van Hesbaye en RAVeL-lijn 210

Expert
Expert
Lengte (in km)
44,5 km

Je vertrekt in Hannuit, een belangrijke plaats in het Hertogdom Brabant tijdens de Middeleeuwen. Je fietst in de richting van Luik door de bucolische landschappen van Haspengouw.

Aan de rand van het dorp Poucet passeer je prachtige boomgaarden, om zo rustig aan te komen in Borgworm (Waremme). In deze stad zijn er heel wat winkels en scholen. Je vindt er ook enkele bewegwijzerde fietsroutes. Je vervolgt jouw fietstocht over zeer rustige wegen door dorpjes met prachtige namen, zoals "Fexhe-le-Haut-Clocher". Loop in dit dorp eens binnen bij de artisanale chocolatier. Je komt Luik binnen via Awans, waar je je kan wagen aan een bungeesprong. In Ans kom je op de RAVeL van Lijn 210, die je naar het prestigieuze station van Luik Guillemins leidt. Dit gebouw is van de hand van de wereldberoemde Spaanse architect Santiago Calatrava.  De talrijke musea, folklore en de sympathieke inwoners maken van deze stad een onmisbare tussenstop. In de levendige buurten hangt er dag en nacht een feestelijke sfeer. Je zal Luik verlaten met mooie herinneringen aan het historische centrum en de Citadel, de groene long van de stad. In deze groene oase kunnen wandelaars hun hart ophalen. 

Details

De route:

Het grootste deel van de route loopt over kalme wegen. Momenteel staan hier nog geen wegwijzers. Klik hier voor een gedetailleerde beschrijving van het traject.

Aard van de weg:

Glad (meestal asfalt).

Hoogteverschillen:

Verwaarloosbaar.

Bewegwijzering:

Tussen Hannut en Waremme, je volgt een fietsverbinding, maar er zijn nog geen wegwijzers geplaatst. Je kan de interactieve kaart van onze website downloaden of de RAVeL-kaart van de provincie Luik gebruiken. Je kan ook de gedetailleerde beschrijving in PDF-formaat downloaden of het GPX-bestand hieronder.

Tussen Waremme, Ans en Luik, de route is volledig bewegwijzerd.

 

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:

Het overgrote deel van de etappe loopt over kleine, rustige wegen met hier en daar fietspaden. Wees wel voorzichtig wanneer je door Waremme fietst. Dat is ook het geval wanneer je Luik binnen rijdt. Hier neem je drukke wegen waar voorzichtigheid geboden is. 

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Grote Markt, Hannuit.

Lambert 72 coördinaten :  X : 200121 m - Y : 151524 m

GPS coördinaten:  50°40'19.79"N - Lengte : 5° 4'40.18"E

Hoe kom je in centrum van Luik van aan het station van Luik Guillemins? Je verlaat het station van Luik Guillemins en rijdt bij de Rue Paradis tot aan de Maas. Aan de voet van de voetgangersbrug volg je de stroom. Je volgt de RAVeL langs de oevers. Je komt al snel in het hart van de stad op de linkeroever van de Maas.

 

Rustplaats:

Boveriepark

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaart van de provincie Luik uitgegeven door de SPW. Deze kaart, genaamd "Meer RAVeL, meer plezier", kan gratis besteld worden door  hier te klikken.
Kaart van de stap
frisepicto