Vind mijn traject Vind mijn traject

De Ciney à Régissa (Huy)

Op de RAVeL lijn 126

Familial
Familie
Lengte (in km)
35,5 km
 cavalier  pmr

Je start in Ciney, een kleine stad die vroeger versterkt was en tegenwoordig wereldberoemd is dankzij het abdijbier met zijn gelijknamige naam. Hier neem je de RAVeL van Lijn 126 die je dwars door de Condroz voert.

Je laat het Kasteel ‘Château de Fontaine’ achter je. Al snel passeer je Emptinne. Je bent meteen in het hart van de "Valleien van de smaken" aangekomen. Fietsers worden hier warm onthaald. Er zijn dan ook heel wat logementen met label "Bienvenue vélo".

In Hamois zijn er 2 mooie bezienswaardigheden: het kasteel "Pickeim" en het kasteel van Buresse. Na Havelange fiets je langs uitgestrekte weides waar de beroemde Belgische witblauw runderen rustig grazen. Tijdens dit traject kan je ook stoppen bij oude treinstations. Er staat telkens een informatiepaneel in de vorm van een oude treinbankje. Je kan je dus helemaal onderdompelen in de boeiende spoorweggeschiedenis van deze regio.

Je fietst verder door de typische Condrozdorpjes Clavier, Modave en Pont de Bonne. Je passeert afwisselend kleine bossen en velden waar verschillende gewassen geteeld worden. Zo kom je in de bucolische vallei van Hoyoux. Wat verder bereik je Hoei, een stad met 1000 jaar oud erfgoed, en dat zowel militair, architecturaal als artisanaal.

Details

De route:
De RAVeL Lijn 126 loopt volledig in eigen bedding.

Aard van de weg:

Glad asfalt.

Hoogteverschillen: 

Geen of verwaarloosbare helling.

Bewegwijzering:

De volledige route is bewegwijzerd.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:

Wees voorzichtig aan het einde van de RAVeL, wanneer je naar het centrum van Hoei rijdt. Je moet hier de gewestweg N641 volgen gedurende iets meer dan 1 kilometer.

 

Aansluitingen:

Waarschuwingen
Praktische informatie

Vertrekpunt:

Chemin d’Haljoux in Ciney.

Lambert 72 coördinaten : X : 202161 m - Y : 110217 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°18’2.30" N -  Lengte : 5°6’3.24" E

Toegang per trein: Ciney NMBS station.

 

Aankomstpunt:

Chaussée des Forges in Hoei (wijk de Malawez).

Lambert 72 coördinaten : X : 211421 m -  Y : 131683 m

GPS coördinaten:  Breedte: 50°29’33.79" N - Lengte : 5°14’3.78"

Toegang per trein: Hoei NMBS station.

 

Gidsen/kaarten:

  • RAVeL kaarten van de provincies Luik en Namen uitgegeven door de SPW. Deze kaarten, "Plus de RAVeL, plus de plaisir", kan je gratis bestellen door hier te klikken.

 

Fietsen in de omgeving van de route:  

Kaart van de stap
frisepicto